Grunnkurs og oppfriskning 2023

Etter en del forespørsler setter vi opp grunnkurs i Øksnes 21., 22. og 24. juni. Dette vil holdes fortrinnsvis i Bjørndalsfjorden og/eller Lifjorden, og kan dermed også være aktuelt for de som ikke bor lenger unna enn for eksempel Sortland. Medlemmer i klubben prioriteres, og fortrinnsvis de som har utstyr selv, dersom det blir overveldende respons.

Først og fremst skal vi ha det artig! Her fra forrige grunnkurs.
Vi åpner også for at medlemmer som har grunnkurs fra før men ønsker oppfriskning kan få være med for en rimelig penge, i den grad det blir plass. Man kan sette seg på venteliste for det allerede nå i det samme påmeldingsskjemaet.

Skummelt? Å neida
Synes du det virker artig med kajakk, men skummelt å kanskje gå rundt – og hva skjer egentlig da?
– Dette bruker vi en del tid på å svare på under kurset. Du skal lære deg både å velte kontrollert, komme deg ut, og komme deg opp i kajakken igjen. Dette er faktisk ganske så artig, og sannsynligvis veldig mye enklere enn du tror! Dessuten skal du også lære deg noen triks nettopp for ikke å velte – og vi skal ha det masse skøy.

Har du noe snev av vannskrekk og er skeptisk til om du kan klare dette, ta en prat med instruktør på tlf. 415 22 503. For de aller fleste går dette ganske greit, selv om man grues litt på forhånd.

På kurset lærer vi å berge hverandre ved velt. Her i Bjørndalsfjord 2021.
Hva må jeg ha av utstyr? 
Kajakk, åre, spruttrekk, padlevest, tørrdrakt, sko, hansker/votter, pumpe og åreflottør/-pose. Neoprenhette anbefales også, eventuelt varm lue.

Skitt, jeg mangler noe av det...
Vi har noen kajakker for utleie til medlemmer, der gjelder først til mølla. Så oppgi dette ved påmelding. Leie av utstyr kommer i tillegg til prisen for kurset. OBS - vi har altså noen kajakker, tørrdrakter, vester og årer vi leier ut til medlemmer, men ikke pumpe, åreflottør, hansker osv., så det er fint om du klarer å skaffe annet sted hvis du må leie kajakkutstyret.

Denne fine stranda i Lifjorden kan det fort bli et besøk til.
Tidligere grunnkurs samlet denne 10 på skjæret-posten.
Hva koster det?
Kurspris for medlemmer er 2000,- hvis det blir plass til ikke-medlemmer så betaler de 2500,-.
(Obs, det er en enkel sak å bli medlem, koster 250,- for enkeltmedlem - 350,- for familier.)
Vil noen medlemmer være med på hele eller deler av kurset for oppfrisking, så koster det 500,-.
(Du kan altså melde deg på venteliste for dette nå, men vent med betaling.)
Leie av kajakk etter vanlige klubbpriser. (Info HER)

Ok, jeg er med - når og hvor blir det?
Forutsatt mange nok deltakere påmeldt kjører vi kurset i Øksnes. Fortrinnsvis vil vi holde til i Bjørndalsfjorden og Lifjorden, eventuelt noe i Steinlandsfjorden. Dette er naturligvis væravhengig, men vi prøver å legge det opp sånn at det skal gå an å delta også for de som bor i Sortland-området.
Kl. 17.00–21.00 onsdag og torsdag, og kl. 09.30–17.30 på lørdag.

Hvor melder jeg meg på?
HER (klikkbar link)
Bindende påmelding og betaling innen 4. juni.

Mer fakta om kurset:
Kurset er grunnkurs ut fra  Våttkort-stigen (NPF) med godkjent instruktør fra klubben, og deltakerne får våttkort etter endt kurs.

Ingen kommentarer: