10 på skjæret

Grunnfjorden
Ti på skjæret Vesterålen er en ordning med turtips, der du attpåtil kan vinne padle-/turstæsj ved å være med. Åpen for alle!

HER kan du lese flere medlemmers anbefaling.


Som deltaker får du tilgang til en nettside med oversikt over mange «skjær». Her er en enkel beskrivelse av et «mål», oppgitt med koordinater.

OBS. Det forutsettes at du selv tar ansvar for rutevalg, vurdering av vær og forhold - ettersom dette vil variere noe også for hver post, etter hvilken rute du velger.
Har du lite erfaring, begynn med de skjermede turene og vent med kryssing av åpne strekk og yttersida med tungsjø til du er mer erfaren og har mer erfaren padler med deg. Legg ruta di til posten etter eget erfaringsnivå.
Merk - de aller mest utsatte postene godkjennes heller ikke uten minst to voksne personer på turen, husk å dokumentere. 

Gaukværøy
Vi anbefaler uansett at du padler sammen med noen, spesielt om du er uerfaren.

Klubben vil også sette opp turer med turleder til noen av padlemålene i løpet av året, som vi særlig anbefaler de som er uerfarne og usikre på å vurdere risiko selv. Disse turene er i likhet med 10 på skjæret som hovedregel åpne også for ikke-medlemmer.

Sånn deltar du:

1.
Betal deltakeravgiften
    (bankkontonummer 4570 16 52251)

2. Meld deg på

    HER (klikkbar link)
(Haster det, send sms til 917 66 920 så vi blir obs og får sendt deg infoen raskt – meld helst på i litt god tid.)


3. Sjekk
kart og turinfoen via kartet du har fått tilsendt på epost, værmelding, og velg mål.
(Legg spesielt merke til restriksjoner i naturreservater, ilandstigingsforbud, krav om 2 som padler sammen, osv.)
   
4. Dra på tur!

5.
Ta bilde (gjerne selfie) når du er framme og post det i Facebook-gruppen (klikkbar link)
    eller send til vpknorge@gmail.com på epost.

Velger du å gå i land på noen av turmålene, husk å ferdes sporløst og ellers følge Friluftsloven. Sørg også for å få tillatelse før du setter bilen på privat grunn. Er du usikker kan det evt sjekkes HER om en vei er privat, kommunal eller fylkesvei - ofte kommer du langt med å spørre om lov.

Gjæva
Ta bilder - konkurranse
Vi dokumenterer besøkte poster med bilde fra hvert sted. Krav til bilde er beskrevet på infosiden, men dersom du finner på et artig motiv selv så godkjenner vi nok det også - så lenge vi kan identifisere hvor du er (og at du er der).

Vi oppfordrer alle til å bruke Facebookgruppen for å poste bilder når man er på tur, for å inspirere andre – gjerne flere enn det som er dokumentasjonskravet.

Vi kårer også en vinner hvert år, blant bildene som er delt her, så det kan lønne seg.

Sikkerhet

Vi oppfordrer til å ta en titt på padlevettreglene våre som du finner HER (klikkbar link), før du drar på tur. I turbeskrivelsene gjør vi oppmerksom på ting som vi vet om at man bør være ekstra obs på, men listen er ikke utfyllende.

Ta en titt på værmeldingen, kartet og gjør dine egne vurderinger etter ditt erfarings-, kunnskaps- og ferdighetsnivå. Ikke minst oppfordrer vi folk til å padle flere sammen  – bruk gjerne vår gruppe på Facebook for å finne noen å padle med, om du ikke har det. 

Premier

Hovedpremien for voksne trekkes blant alle deltakere som har besøkt minst fem av postene. I år er det en overraskelse - men fin! For hver femte post får du dessuten et nytt lodd i trekningen - maks tre totalt.

I tillegg har vi noen «jokere», som trekkes på tilfeldige nr i postregistreringen. Det betyr at for hver post du registrerer ved å poste et bilde (eller sende inn) har du en ny vinnersjans! Jo flere poster du samler, jo større sjanse er det selvfølgelig også for å treffe jokeren.

Vi premierer også ett av bildene som postes til inspirasjon for andre, så vær gjerne kreativ!

Deltakeravgift
Medlemmer: 100,-
Ikke-medlemmer 200,-,
Betales til klubbens konto nr. 4570 16 52251.
Merk med "Ti på skjæret".

Barn og ungdom

Åsand
Også i år har vi egen konkurranse for barn og ungdom under 16 år, som er gratis. Her er det ett lodd per hver tredje post, maks tre lodd totalt.

Alle barn som deltar (minst en post samlet) får en liten deltakerpremie, men hovedpremiene trekkes blant de som er medlem av klubben, eller har foreldre som deltar i hovedkonkurransen.

Bruk samme påmeldingsskjema som for de voksne. Hovedpremie er en overraskelse, men fin!Eksempel på turbeskrivelse som du får tilgang til:Oversikt postene i 2022:

(Poster som har krav om to personer på bildet er merket lilla. De ferskeste postene er merket med lysegult. De som kan tas hvor som helst er lysegrønne, plassert utenfor Hadseløya/Bø)

Andøy:
Bleiksvatnet
Bleiksøya
Tranesvågen

Bø:
Finnøya
Guvåghytta
Skatvågen
Åsand
Svinøykalven
Gaukværøya
Hellfjorden

Hadsel:
Lille Skjervøya
Gjæva
Vedøya
Ingelsfjord
Trollfjorden
Grunnfjorden
Kjeøya
Lonkanfjorden
Falkfjordøya
Silsandholmen
Ånnstadøya
Kulturskjæret (kommer)

Gjæva
Lødingen:
Vester-Oksøya
Kjeøya
Erikstadfjorden
Rinøya/Hestfjorden
Rotvær
Bogvika

Sortland:
Åserøya
Vikøya
Hokkabogen
Indre Eidsfjord
Kringelskjæret
Lifjorden
Reinøysundet
Roksøya
Reinsnesøya
Olderfjorden
Djupfjorde
Eidebuktneset
Melfjorden

Øksnes:
Alsvågvannet
Gisløya
Skipnes
Tinden
Våje
Reinøysundet
Skipssanden
Godvikbotn
Perneset på Nærøy
Hjellsandøya
Teistpollen
Strengelvågøya

Andre:
Pundslettrenna
Søppelskjæret (merket grønt)
Sporløs-skjæret (merket grønt)
Plaskeskjæret (merket grønt)
Ingen kommentarer: