10 på skjæret 2020

Trekningen av hovedpremier i 10 på skjæret 2020 er nå gjennomført. Den ble sendt direkte i Facebook-gruppa, og om noen vil se den i etterkant så ligger den der framover også. 

Vinner fotokonkurransen: Øystein Undeberget

Oppsummering

10 på skjæret 2020 ble et rart år for mange, også turpadlingen vår 10 på skjæret. 27 deltakere er helt som normalt, men vi samlet litt færre skjær totalt og i snitt, enn året før.

Totalt hadde vi nå 55 poster, og akkurat dét var jo ny rekord som vanlig. Det var 26 lodd med i trekninga for de voksne. Den som samlet flest kom opp i 37 til slutt, og hele åtte deltakere samlet over 10 poster. Fordelingen utover de forskjellige skjærene var i år jevnere enn noensinne.

Topp 8 skjærbesøk:

Plaskeskjæret    10
Hokkabogen    9
Finnøya    8
Skipnes    8
Søppelskjæret    8
Åserøya    8
Gjæva    7
Vikøya    7
(Plaskeskjæret rettet fra 9 til 10 etter sendinga, da en hadde glemt å melde den inn)Hederlig omtale:
Fred og Alexia viste omtanke for fuglene
I tillegg til premiering har vi sett grunn til å gi hederlig omtale til flere av deltakerne i 2020. Alexia og Fred tok matpausen i kajakkene på turen til Gisløy og Kloøya, for å ikke forstyrre hekkende fugl.
De skal få være i fred, sånn at det blir flere fugl å se på turen til neste år syntes de, og fortjener hederlig omtale for det. Ikke minst postet de det på 10 på skjæret-siden, sånn at vi andre blir påminnet viktigheten av å ferdes sporløst og omtenksomt i naturen. Kjempebra!

Leif-Hermann øver i ruskevær
Leif-Hermann får også hederlig omtale for bildet der han er ute i snøblåsten. Vi trekker noen promillepoeng for at han var alene på bildet, men det er en ellers flott påminnelse om at det er fint å padle, og ikke minst viktig å øve i trygge omgivelser også i litt ruskevær. Det er sånn man blir forberedt til å møte på det underveis på tur en dag. Flott!

Barn/ungdom
I år var det bare to under 16 år som samlet poster, begge fikk et grillspyd og energidrikkpulver i deltakerpremie.
Vinner av hovedpremien i år, som i fjor, Ticket to the moon hengekøye: Petter Undeberget

Vinnerliste voksne:
Tear Aid: Wenche Edvardsen
Vanntett pakkpose: Alexia Nys
Eagle termos Fred Frivåg
Chocolate peanuts: Leif_Hermann Jensen
Røde votter: Veronika Larsen
Sorte votter: Leif-Hermann Jensen
Sjokoladetrøfler: Leif-Hermann Jensen
Rosa termos: Wenche Edvardsen
Hovedpremie, Jerven fjellduk original i rescue-utgave: Berit Jensen

Fotokonkurransen:
Totalt var det levert inn 255 bilder som dokumentasjon og inspirasjon i 10 på skjæret 2020. Av disse har en jury valgt ut maks ett bilde fra hver deltaker til en finalerunde med ny jury. 
Juryen om vinnerbildet:
«
Vinnerbildet har ut i fra padlemessig synspunkt mye aktivitet og glede i seg. Her er det øving og lek der man jobber inn di kunnskapene og ferdighetene man trenger mens man har det trygt og morro. Og når man ser på ansiktsuttrykket så ser det jo ut som om det er en som koser seg med utfordringa samtidig som det er en usikkerhet i om det går.  Denne stemninga gir en tilknytning og man føler seg involvert i handlinga, noe som blir forsterka av at man ikke ser den andre personen men at man ser fra den andre personens synspunkt. Man ser det tomme sete og vet at det er ikke langt dit, det er nesten "bare" å strekke ut armen. Men så er havet så mørkt i mellom båtan og skaper en spenning i bildet og virkeligheta. Går det bra... eller ikke... Fin balanse og fin nerve i bildet.»
Vinner av fotokonkurransen (vinnerbildet øverst i saka), 
presskanne m/klubblogo: Øystein Undeberget

Ingen kommentarer: