Gyllen mulighet midt i Padlemekka!

Trollfjorden er så klart en 10 på skjæret-post
10 på skjæret er Vesterålen Padleklubbs svar på 10 på topp. Rett og slett en turpadling der man både får turtips og kan vinne premier. 

Idéen kom opprinnelig fra Siri Hofsø Hjellnes, og er etter hvert «adoptert» av mange padleklubber.

Hos oss legger vi til nye poster hvert år istedenfor å bytte ut, slik at vi nå har godt over 50 turmål. Melder du deg på så vil du få tilsendt en link til et interaktivt kart, der du kan klikke på hver markerte post og få opp en side med informasjon om det enkelte turmålet. I tillegg har vi tre poster som du samler på et sted du velger selv.

Sporløst
Chipo Tendeland
Vi har etter inspirasjon fra Bodø-klubben nå en sporløs ordning, der vi istedenfor å legge en eller annen kasse i naturen (vi har noen helt få etter opplegget til Brottsport som vi overtok) dokumenterer posten ved å ta bilde når vi er framme.

En fin bieffekt er at når vi legger dette ut i Facebook-gruppa, så inspirerer vi samtidig andre til å dra på samme tur!

– Nye turmål
Mangeårig medlem Chipo Tendeland har med et par småpadlere i huset ikke vært av de aller ivrigste 10 på skjæret-samlerne så langt, men hun anbefaler likevel opplegget.
– Det gir veeeldig mange fine bilder på facebook, og man får oppdage nye turmål, sier Chipo.

– Padlernes paradis
Vestre Oksøy har i tillegg til post, også flott utsikt og god plass til telt.
Veronika Larsen har derimot deltatt i 10 på skjæret Vesterålen i flere år, og kan på det sterkeste anbefale andre å melde seg på.
– 10 på skjæret har for meg gitt meg ideer på hvor jeg kan padle. Postene er godt beskrevet, samt obsvarsel der det kan være utfordrende. Padlevett er viktig, og det har jeg lært på turer sammen med klubben, sier Veronika.
10 på skjæret har gitt henne mange flotte naturopplevelser. Hun drar spesielt frem at noen av turene er korte og noen litt lengre, så her kan både liten som stor delta.
– Min favorittøy er Vestre Oksøy i Lødingen Vestbygd, padlernes paradis, slår hun fast.
Det er et turmål også vi kan anbefale. Dit har vi blant annet hatt havheng, fordi det er en utmerket leir for både telt og hengekøyer – nesten hvor mange som helst.

– Gyllen mulighet
Berit og Leif-Hermann i Hellfjord.
Leif-Hermann og Berit Jensen begynte å padle i august 2017 på Reinsnes. De ville se mer av Vesterålen, og 10 på skjæret var en gyllen mulighet for dem til å komme seg rundt og få sett mer av Vesterålen.

– Det var lagt opp til gode beskrivelser og turer i nærområdet, og andre steder i Vesterålen som vi aldri ville fått se hvis vi ikke hadde meldt oss på 10 på skjæret. Så vi dro på tur rundt om i Vesterålen vår, sommer, høst og vinter 2018, og fikk sett og opplevd flotte strender og fjorder, forteller de to.

De har hatt mange fine turer, men spesielt en tur som de vil dra frem. Det er fra Reinsnes, via Stamnes til Roksøy, med stopp på nordsiden av Stamnes. Der er det nemlig flotte strender.

Midt i Padlemekka
De synes også det er fint å padle rundt Hadseløya med kaffe stopp under Hadselbrua på ettermiddagstur.

– Flotteste tur vi hadde i 2018, må være inn Lonkanfjorden fra Kaljord i Hadsel. Men det finnes jo et eldorado av flotte turer i Vesterålen som vi enda ikke har sett. Vi bor jo midt i Padlemekka! Så hvis en vil se Vesterålen fra havet/kajakk er det bare å melde seg på 10 på skjæret. Da kommer en seg i gang og blir godt kjent. Flott å være med Padleklubben på slike turer for å bli kjent, synes Leif-Hermann og Berit.

– Listen er lang
Stein-Evert fra Ofoten koser seg ofte på tur i Vesterålen.
Stein-Evert Pettersen har deltatt i 10 på skjæret flere år, og har rett og slett laget en liste over mulighetene 10 på skjæret gir, noen punkter kanskje litt mer humoristisk ment enn andre: 
 • Du blir nysgjerrig på hvor de forskjellige plassene er, får utvidet din geografiske horisont. 
 • Du blir invitert med andre som vi ha selskap på turen, og det blir en sosial greie å oppsøke «skjæret». 
 • Du inviterer gjerne andre til å bli med siden det ikke er trygt å padle alene, eller du simpelthen bare ikke vil være aleine. 
 • Med selskap har du noen å spandere wienerbrød på. Og kaffe. 
 • Du kommer til plass du ellers aldri ville oppsøkt. 
 • Kan hende treff du nye padlere, og før du vet ordet av det har du fått dæ kjæreste. 
 • Du kan vinne flotte premier. 
 • Hvis du vinn premie blir du verdensberømt i padleklubben. 
 • Når du padler med andre vil du oppdage at du kanskje har den fineste kajakken. 
 • Når du e på tur med andre får du ofte se turutstyr som du ikke ante at du hadde behov for, og du bestiller kanskje med en gang du kommer hjem. 
 • Hvis du har utstyr du av ulike grunner skal kvitte dæ med kan du prøve å skaffe en kjøper på turen. 
 • Du kan få deg en brevvenn.
Full informasjon om opplegg og påmelding for 10 på skjæret finner du HER på hjemmesiden vår. Den er selvfølgelig åpen også for ikke-medlemmer. 

Ingen kommentarer: