Lavterskel høsttur til Guvåghytta!

 

Vi har booket Vesterålen Turlags Guvåghytte fra fredag 15. til søndag 17. oktober, for en lavterskel høsttur med klubben. 

Vesterålen Padleklubb har hatt flere fine høst- og vårturer til Guvåghytta, som ikke uten grunn i 2014 ble kåret til Norges vakreste kysthytte på ut.no. Den er også Vesterålen Turlags mest populære hytte, og en av padleklubbens mest populære 10 på skjæret-poster. Nå tar vi turen tilbake dit!

Vi legger opp til at man også skal kunne delta bare på en del av helgen, for eksempel padleturen lørdag, dersom det passer best for noen. Men husk å gi beskjed. 
For å dekke noe av utgiftene betaler medlemmerne våre 100 kroner og ikke-medlemmer 200 kroner. Påmelding HER(Vi prioriterer medlemmer som melder seg på før 9. oktober dersom det skulle bli fullt, utover det er det åpent for alle og først til mølla som gjelder.)

Hytta er plassert lett skjermet i et fantastisk padleterreng med mange muligheter. Vi starter fra Guvåg.
Jørnfjorden, Hellfjorden og Melfjorden er åpenbare alternativer som er aktuelle for turpadling lørdag. Dersom været drar i hardeste laget på kan vi holde oss innenfor holmer og skjær. Skulle det bli ekstraordinært bra vær og en gruppe med erfaring kan man til og med krysse over Eidsfjorden til spennende områder der. Turledelsen setter opp tur etter en vurdering av gruppas sammensetning, ønsker, vær og andre forhold.

Vi ser for oss rundt 1–1,5 mil totalt på lørdag med start kl. 10.30 og en god pause på land underveis. Søndag blir det en kortere tur, ettersom vi skal vaske og folk skal hjemover før det blir sent. 

Det legges i utgangspunktet opp til at alle ordner seg selv med mat. Det er gass og kjøkkenutstyr på hytta. Blir været fint fyrer vi sannsynligvis et bål ute i hvert fall den ene kvelden. Alle bidrar som vanlig med å holde orden på hytta, og vi må vaske etter oss før vi forlater. Vi praktiserer for øvrig naturligvis sporløs ferdsel på våre turer.

Som nevnt er dette en lavterskeltur, men vi forutsetter at du har grunnkurs (el.nivå) og behersker kameratredning. Vi har også padlevettregler som du skal lese på forhånd og følge, de sjekker du HER.

HUSK:
- Meld deg på
- Betal til kontonummer 4570 16 52251
- Ta med ren lakenpose og eget, rent putevar, eller rent sengetøy hvis du overnatter
- Lys/refleks på deg og kajakk
- Hold deg hjemme hvis syk

Andre muligheter

Guvåg byr som nevnt ikke bare på padlemuligheter. Selv om dette er en padleklubbtur så blir ingen uglesett om de benytter seg av de andre mulighetene. Det har gått fint før.
For eksempel kan du:
1. Breitinden 
- Populær fjelltur. Breitinden er 598 moh. Ett av fjellene Lars Monsen besøkte i Bø, beskrevet som en ganske krevenede tur. Beskrevet nærmere for eksempel HER.
2. Kultursti 
- Turlaget har satt opp en infotavle ved Guvåghytta, med 48 severdigheter i området. Det er også laget en folder med kart og beskrivelser, som viser veien gjennom guvågstien. Guvåghytta ligger nemlig i et område med blant annet en fem tusen år gammel steinalderboplass, og en hundre år gammel husmannsplass. Veldig spennende for de som er interessert i slike ting.
3. Klatring 
- Dersom du har utstyr kan du klatre på et enkelt, boltet felt. Husk hjelm, det er nokså porøst fjell.
4. Kanopadling 
- I naustet finnes kanoer for utlån.
5. Fiske 
- Det er også småbåt og fiskeutstyr i naustet, hvis noen vil prøve fiskelykken.

Ingen kommentarer: