Høsttur til Skogsøya - for alle

Hvor skal vi:
Vi tar turen fra Smines til Skogsøya i Øksnes Vestbygd 1.–3. november, der vi overnatter i eller ved (etter hva du foretrekker selv) Skavlnes skole. Vi satser på felles avgang kl. 19.30 fredag.

Må jeg melde meg på?
JA.
Påmelding via skjema HER, frist 27. oktober.
(Alle vi mottar skjema fra vil få tilbakemelding fra oss i løpet av maks et par dager – så om du ikke gjør det, ta kontakt – da har noe gått feil.)

Må jeg padle for å bli med?
NEI.
Er du ikke i padleform for tiden må du gjerne likevel bli med for det sosiale, og heller kose deg på land på Skogsøya – det går hurtigbåt (men ikke ofte), sjekk vinterrute 18-866.

Må jeg være med hele helgen?
NEI.
Du kan som nevnt ta hurtigbåten, etter som det passer deg. Du kan også komme for eksempel lørdag morgen og bare delta denne dagen - da legger du kommentar at du ønsker dette. Gi beskjed i god tid i så fall, så vi får lagt opp at en turleder padler sammen med deg.

Hvem kan bli med?
I utgangspunktet alle. Vi skal ikke padle veldig langt eller fort, vi satser på et par trivelige koseturer med innlagt pause underveis. Turen er også åpen for medlemmer fra andre klubber, så klart.

Hvordan overnatter vi? 
Det er mulig å ligge i telt utenfor, eller inne på Skavlnes skole (info HER på turlagets side). Skavlnes skole hører til Øksnes leirsted, som har inngått et samarbeid med Vesterålen turlag om utleie. Prisen er den samme, 200 per døgn om man er medlem i turlaget, eller 400 kroner om man ikke er medlem. (Egne priser for barn/ungdom.) Deltakerne forhåndsbetaler til padleklubben, så gjør vi en felles innbetaling.

Hva koster det?
Ingen deltakeravgift for medlemmer, mens ikke-medlemmer betaler en hundrings i tillegg til overnattingen, for turledelse og evt skøy vi finner på. (Vil du bli medlem, sjekk HER.)

Hvor møtes vi?
Planen er at de som padler starter fra Smines, slik at vi har kort vei til og fra, og kan legge det meste av padlingen til det fineste området. Fra Smines er det et par kilometer å padle til Skavlnes skole.
Selve padlingen legges ellers naturligvis opp etter nivået til den gruppen som blir med og værforholdene den helgen. Mulige alternativer er tur til en eller flere av strendene i området, til Hjellsandøya, eller kanskje til Reinøya for å samle posten som er der?
Det er så klart også mulig for folk å starte andre steder, for eksempel kystlagsnaustene på Sommarøya eller Myre havn, men det blir da lengre å padle, og på eget ansvar. (Vi fraråder spesielt å padle alene.)

Jeg lurer på noe, hvem kontakter jeg?
Turleder blir Marian, som kan kontaktes gjennom klubben sin epostadresse vpknorge@gmail.com eller tlf. 917 66 920.

Må jeg ta med noe mat?
JA. 
Du tar med den maten du trenger til deg selv i løpet av helgen, både i base camp og på tur.

Jeg vil være med uten å padle, hva kan jeg finne på da?

Så flott at du blir med likevel!
Føler man ikke for å padle kan man for eksempel gå seg en tur til Tunstad
Det er fine muligheter på land, blant annet går det en flere kilometer lang grusvei mellom Øksnes og Hjellsand som man kan gå tur på.
Ved kirkegården er det en fin gapahuk som står til fri benyttelse.

Vil du virkelig utnytte mulighetene til lands, kan du gå en tur til fjells eller i marka.
Øksnesheia er det kanskje mest vanlige turmålet, ellers er Stigkollen et alternativ for de sprekeste.
Men vær obs på dagslyset, turen tar 4–6 timer, har vi fått opplyst.
En tur opp Tunstaddalen opp i Tekkelskaret kan gi fin utsikt til Nordsanddalen, og Skredtind skal være en grei topp å gå på fra Tunstadsiden.

Hvem rydder etter oss?
DU. Vi må alle sammen rydde og vaske oss ut av hytta slik man gjør på alle turlagshyttene, og ta med ALT søppel hjem. (Gjerne også noe strandsøppel vi har funnet ogs
Først og fremst skal vi ha det trivelig sammen på slutten av sesongen.

Ingen kommentarer: