10 på skjæret

Grunnfjorden
Ti på skjæret Vesterålen er en ordning med turtips, der du attpåtil kan vinne padle-/turstæsj ved å være med. Åpen for alle!

Som deltaker får du tilgang til en nettside med oversikt over mange «skjær». Her er en enkel beskrivelse av stedet, oppgitt med koordinater. Du får også foreslått sted for start/utsetting, men det forutsettes at du selv tar ansvar for rutevalg, vurdering av vær og forhold - ettersom dette vil variere noe også for hver post, etter hvilken rute du velger.
Har du lite erfaring, begynn med de skjermede turene og vent med kryssing av åpne strekk og yttersida med tungsjø til du er mer erfaren og har mer erfaren padler med deg.

Gaukværøy
Vi anbefaler at du padler sammen med noen, spesielt om du er uerfaren. Klubben vil også sette opp turer med turleder til noen av padlemålene i løpet av året, som vi særlig anbefaler de som er uerfarne og usikre på å vurdere risiko selv. Disse turene er i likhet med 10 på skjæret som hovedregel åpne også for ikke-medlemmer.

Sånn deltar du:
1. Betal deltakeravgiften
    (bankkontonummer 4570 16 52251, vipps kommer)
2. Meld deg på
    HER (klikkbar link)
3. Sjekk kart og turinfoen har fått tilsendt på epost, værmelding, og velg mål.
     (Haster det, send sms til 917 66 920, meld helst på i litt god tid.)
4. Dra på tur!
5. Ta bilde (gjerne selfie) når du er framme og post i Facebook-gruppen (klikkbar link)
    eller send til vpknorge@gmail.com på epost. 

Gjæva
Ta bilder
Vi dokumenterer besøkte poster med bilde fra hvert sted. Krav til bilde er beskrevet på infosiden, men dersom du finner på et artig motiv selv så godkjenner vi nok det også - så lenge vi kan identifisere hvor du er (og at du er der).
Vi oppfordrer alle til å bruke Facebookgruppen for å poste bilder når man er på tur, for å inspirere andre.

Sikkerhet
Vi oppfordrer til å ta en titt på padlevettreglene våre som du finner HER (klikkbar link), før du drar på tur. I turbeskrivelsene gjør vi oppmerksom på ting vi vet om at man bør være ekstra obs på, men listen er ikke utfyllende.

Ta en titt på værmeldingen, kartet og gjør dine egne vurderinger etter ditt erfarings-, kunnskaps- og ferdighetsnivå. Ikke minst oppfordrer vi folk til å padle flere sammen  – bruk gjerne vår gruppe på Facebook for å finne noen å padle med, om du ikke har det.

Premier
Hovedpremien trekkes blant alle deltakere som har besøkt minst fem av postene. I år er den en Helsport fjellduk Trek XT, som er isolert. For hver femte post får du dessuten et nytt lodd i trekningen - maks tre totalt.

I tillegg har vi et par «jokere», som trekkes på tilfeldige nr i postregistreringen. Det betyr at for hver post du registrerer ved å poste et bilde (eller sende inn) har du en ny vinnersjans! Jo flere poster du samler, jo større sjanse er det selvfølgelig også for å treffe jokeren.

Vi premierer også ett av bildene som postes til inspirasjon for andre, så vær gjerne kreativ!

Deltakeravgift
Medlemmer: 100,-
Ikke-medlemmer 200,-,
Betales til klubbens konto nr. 4570 16 52251.
Merk med "Ti på skjæret".

Barn og ungdom
Åsand
I år har vi egen konkurranse for barn og ungdom under 16 år, som er gratis. Her er det ett lodd per hver tredje post, maks tre lodd totalt.
Alle barn som deltar (minst en post samlet) får en liten deltakerpremie, men hovedpremiene trekkes blant de som er medlem av klubben, eller har foreldre som deltar i hovedkonkurransen.
Bruk samme påmeldingsskjema som for de voksne.
Hovedpremie er ikke klart ennå, oppdateres.
Eksempel på turbeskrivelse som du får tilgang til:Oversikt postene i 2019:(Oppdateres med nye poster fortløpende, merket med annen blåfarge.)

Andøy:
Bleiksvatnet
Bleiksøya

Bø:
Finnøya
Guvåghytta
Skatvågen
Åsand
Svinøykalven
Gaukværøya
Hellfjorden

Hadsel:
Lille Skjervøya
Gjæva
Storskjæret
Vedøya
Ingelsfjord
Trollfjorden
Grunnfjorden
Kjeøya
Lonkanfjorden
Falkfjordøya
Silsandholmen (NY)

Gjæva
Lødingen:
Vester-Oksøya
Kjeøya
Erikstadfjorden
Rinøya/Hestfjorden
Rotvær
Bogvika

Sortland:
Åserøya
Vikøya
Hokkabogen
Indre Eidsfjord (NY)
Kringelskjæret
Lifjorden
Reinøysundet
Roksøya
Reinsnesøya
Olderfjorden
Djupfjorden (NY)

Øksnes:
Alsvågvannet
Gisløya
Skipnes
Tinden
Våje
Reinøysundet
Skipssanden
Godvikbotn
Perneset på Nærøy
Hjellsandøya (NY)
Teistpollen (NY)

Andre:
Pundslettrenna
Søppelskjæret (merket grønt)
Sporløs-skjæret (NY - merket grønt)
Ingen kommentarer: