10 på skjæret

Grunnfjorden
Ti på skjæret Vesterålen er en ordning med turtips, der du attpåtil kan vinne padle-/turstæsj ved å være med. Åpen for alle!

Som deltaker får du tilgang til en nettside med oversikt over mange «skjær». Her er en enkel beskrivelse av stedet, oppgitt med koordinater. Du får også foreslått sted for start/utsetting, men det forutsettes at du selv tar ansvar for rutevalg, vurdering av vær og forhold - ettersom dette vil variere noe også for hver post, etter hvilken rute du velger. Har du lite erfaring, begynn med de skjermede turene og vent med kryssing av åpne strekk og yttersida med tungsjø til du er mer erfaren og har mer erfaren padler med deg.

Vi anbefaler at du padler sammen med noen, spesielt om du er uerfaren. Klubben vil også sette opp turer med turleder til noen av padlemålene i løpet av året, som vi særlig anbefaler de som er uerfarne og usikre på å vurdere risiko selv. Disse turene er i likhet med 10 på skjæret som hovedregel åpne også for ikke-medlemmer.


Sånn deltar du:
1. Betal deltakeravgiften
    (bankkontonummer 4570 16 52251, vipps kommer)
2. Meld deg på
    HER (klikkbar link)
3. Sjekk kart og turinfoen har fått tilsendt på epost, værmelding, og velg mål.
     (Haster det, send sms til 917 66 920, meld helst på i litt god tid.)
4. Dra på tur!
5. Ta bilde (gjerne selfie) når du er framme og post i Facebook-gruppen (klikkbar link)
    eller send til vpknorge@gmail.com på epost. 


Gjæva
Ta bilder
Vi dokumenterer besøkte poster med bilde fra hvert sted. Krav til bilde er beskrevet på infosiden, men dersom du finner på et artig motiv selv så godkjenner vi nok det også - så lenge vi kan identifisere hvor du er (og at du er der).
Vi oppfordrer alle til å bruke Facebookgruppen for å poste bilder når man er på tur, for å inspirere andre.

Sikkerhet
Vi oppfordrer til å ta en titt på padlevettreglene våre som du finner HER (klikkbar link), før du drar på tur. I turbeskrivelsene gjør vi oppmerksom på ting vi vet om at man bør være ekstra obs på, men listen er ikke utfyllende.

Ta en titt på værmeldingen, kartet og gjør dine egne vurderinger etter ditt erfarings-, kunnskaps- og ferdighetsnivå. Ikke minst oppfordrer vi folk til å padle flere sammen  – bruk gjerne vår gruppe på Facebook for å finne noen å padle med, om du ikke har det.

Gaukværøy
Premier
Hovedpremien er også i år en Hilleberg Bivanorak (verdi ca 2000,-), som trekkes blant alle deltakere som har besøkt minst fem av postene. For hver femte post får du dessuten et nytt lodd i trekningen - maks tre totalt.

I tillegg har vi et par «jokere», som trekkes på tilfeldige nr i postregistreringen. Det betyr at for hver post du registrerer ved å poste et bilde (eller sende inn) har du en ny vinnersjans! Jo flere poster du samler, jo større sjanse er det selvfølgelig også for å treffe jokeren.

Åsand
Deltakeravgift
Medlemmer: 100,-
Ikke-medlemmer 200,-,
Betales til klubbens konto nr. 4570 16 52251.
Merk med "Ti på skjæret".

Barn og ungdom
I år har vi egen konkurranse for barn og ungdom under 16 år, som er gratis. Her er det ett lodd per hver tredje post, maks tre lodd totalt.
Alle barn som deltar får en liten deltakerpremie, men hovedpremiene trekkes blant de som er medlem av klubben, eller har foreldre som deltar i hovedkonkurransen.
Bruk samme påmeldingsskjema som for de voksne.
Hovedpremier er ikke klart ennå, oppdateres.
Eksempel på turbeskrivelse som du får tilgang til:Oversikt postene i 2018:


Andøy:
Bleiksvatnet
Bleiksøya

Bø:
Finnøya
Guvåghytta
Skatvågen
Åsand
Svinøykalven
Gaukværøya
Hellfjorden

Hadsel:
Lille Skjervøya
Gjæva
Storskjæret
Vedøya
Ingelsfjord
Trollfjorden
Grunnfjorden
Lonkanfjorden (NY)
Falkfjordøya (NY)

Gjæva
Lødingen:
Vester-Oksøya
Kjeøya
Erikstadfjorden
Rinøya/Hestfjorden
Rotvær
Bogvika

Sortland:
Åserøya
Vikøya
Hokkabogen
Kringelskjæret
Lifjorden
Reinøysundet
Roksøya
Reinsnesøya
Olderfjorden (NY)

Øksnes:
Alsvågvannet
Gisløya
Skipnes
Tinden
Våje
Reinøysundet
Skipssanden (NY)
Godvikbotn (NY)
Perneset på Nærøy (NY)

Andre:
Pundslettrenna (NY)
Søppelskjæret (NY)
3 kommentarer:

Dag sa...

Jeg er ikke så kjent som mange andre og vil måtte lete ganske heftig for å finne postene da det ikke er noen beskrivelse eller gps posisjon.

Bent Bakkan sa...

Ja, vi må få ut posisjonsangivelse på en eller anna måte. Kan jo gjøres på mange måta.

Vesterålen Padleklubb sa...

Dag, du spurte 20. mars på Facebook hvor hen du finner postene.
Det du fikk til svar samme dag, altså dagen før du poster kritikk her, var følgende: "De finner du på siden du får tilsendt link til, så snart den ansvarlige har tid, etter at du har meldt deg på via skjemaet."

Svaret er fortsatt det samme. På linken du fikk tilsendt godt under et døgn etter påmelding finner du postene plottet inn på kart, med link til beskrivelse med blant annet gps-posisjon.

Vi har dessverre ikke fulltids ansatte som kan vokte påmeldingen døgnkontinuerlig (spesielt ikke i påskeferien), så at man får eposten under en halvtime etter påmelding slik som Bent fikk, kan man dessverre ikke regne med. Men vi prøver å få gjort det så snart som mulig etter påmelding, og håper det holder for de fleste.