På tur med turlaget

Sist helg var det overnattingstur med kajakk til Guvåghytta, i samarbeid med Vesterålen turlag. Værmeldingen hadde truet med mye vind, men det var totalt vindstille da vi startet på Guvåg lørdag formiddag. 

Turen gikk innover Hellfjorden, og da vi nærmet oss siste sving åpnet himmelens sluser seg over oss – som om det gjorde noe, der vi padlet i tørrdrakter! Det sluttet omtrent idet vi gikk i land for lunsjpause, og holdt kranene stengt til vi satte oss i kajakkene igjen, så det ble en trivelig pause også. (Bildene over)

Utover fikk vi litt motbør, men fulgte land så gikk det fint.

Tilbake på Guvåghytta slappet vi litt av før vi fyrte i gang ei felles gryte med baccalao – og is til dessert. Været innbød ikke til bålkos utendørs denne gangen, men nesten-fullmånen fikk vi glimtvis sett innimellom skyene.

Søndag ble det kortere padletur enn vi hadde håpet, for det var mye vind. Så turlederne tok det trygge valget, og kortet turen ned slik at vi kun padlet i skjermet og trygt farvann. Jørnfjorden ligger nok der for besøk en anledning der været spiller litt mer på lag.

– Denne turen kan vi gjerne ha hvert år, lød en av tilbakemeldingene da turhelga var over. 
Takk for turen!

Ingen kommentarer: