Vinterpadleintro

Mange har pakket bort kajakken, men for noen er vinteren faktisk den flotteste tiden å padle på. Det er stillere på havet, andre fugler, større sjanse for å se oter, og både lufta og havet oppleves klarere.
Kanskje du skal vurdere å ta den frem?

Søndag 24. november møtes vi for en liten vinterpadle-intro fra Taen, klar på vannet (!) kl 10.30 for å få med oss lyset. 

Påmelding/
spørsmål tlf 917 66 920 eller
vpknorge@gmail.com.
(Husk at du ikke får med deg evt endringer uten påmelding)

Husk fjellduk eller varme klær til pausen
Vannet er klarere, luften friskere, fargene blåere - men sjøen er også enda kaldere enn ellers her nord. Vinterpadling kan så absolutt anbefales, men vi oppfordrer samtidig til å skaffe  god kunnskap og ferdigheter om de ekstra farene ved å padle på denne tiden, før man setter i gang.

Derfor har vi en liten vinterpadle-intro, med lett tur søndag 24. november

Er dette noe for meg?
Ja. Opplegget er for alle som har padlet litt, men er litt usikker på dette med vinterpadling og ønsker tips og triks - samt også de mer erfarne som rett og slett har lyst til å padle og ha selskap denne søndagen.

Hva er «vinterpadle-intro»?
Det vi har tenkt at dagen skal inneholde er følgende:
• Generelt om vinterpadling
• Redning – om noen vil teste hvordan det faktisk er i vannet om vinteren (og det bør man jo, hvis man først skal padle om vinteren)
– Pluss det som måtte komme av ønsker før/underveis, fra deltakerne. En nokså vanlig tur, med vinterpadletips og -triks, altså.

Hva må jeg huske?

Du må huske det samme som ellers - se våre padlevettregler, som gjelder også på dette arrangementet. Her står det også litt om utstyr. Vinterstid er det enda viktigere å faktisk ha med seg alt utstyret - man må også være obs på at kulde lettere gjør at ting (særlig plast!) går i stykker eller ikke virker som det skal.

Husk spesielt:
• Ekstra skift som er vanntett pakket!
• Varme klær. Ull er gode greier under tørrdrakten. Hodet avgir mye varme, husk også på hendene.
• Varme klær/fjellduk med tanke på at det FORT blir kaldt både før og etter turen når vi "sjauer" utstyr, og om vi har pause på land. Fjellduk er gode greier, men for eksempel boblejakke eller thermodress kan også funke fint.
• Standard sikkerhetsutstyr
• Mat og varm drikke
• Termos med varmt vann (om du har to, så er det kjekt å slippe å varme hanskene med kaffe)
• Vanntett lys
• Tips - fotvarmer som fås kjøpt eks. på Biltema kan være kjekt i skoene om du er av den frosne typen.

Hva blir det slags tur?
Det blir en helt vanlig Vesterålen style kosetur, med trivelig pause for litt lunsj. Mangler du noe utstyr, ta kontakt med turleder så kan du kanskje få lånt det du trenger.

For deltakelse forutsettes at padlevettreglene (http://vpknorge.blogspot.no/p/padlevettregler.html) er lest på forhånd og følges. Du må også kunne kameratredning.

Bli med !

Ingen kommentarer: