Skjervøyan m/galleribesøk og yoga

Store Skjervøya til venstre, Lille Skjervøya til høyre.
Søndag 12. juni besøker vi Myriam Borst på Store Skjervøya. Her blir det både besøk i galleriet, og en time yoga. Ta med matpakke, da vi blir å bruke en del tid på øya.

Medlemmer: 100,-
Ikke-medlemmer: 150,-
Betales kontant til turleder ved oppmøte.

Påmelding HER (klikkbar link)

Vi starter fra Vik, ved den gamle butikken. Dette er i utgangspunktet en kort, rolig tur som de fleste skal kunne være med på. På turen drar vi også innom Ti på Skjæret-posten på Lille Skjervøya, sånn at man kan få sanket seg en post der om man vil. (Husk å melde deg på Ti på Skjæret i forkant, eventuelt, så slipper du å angre etterpå.)

Myriam Borst tar imot oss i galleriet.
På Store Skjervøya blir det altså besøk i galleriet til Myriam Borst, «Parallell Univers». Hun inviterer også på en time yoga, som er inkludert i avgiften. Det er også et fint utkikkstårn på øverste punkt på øya (27 moh.), som man kan gå en tur opp til for å nyte utsikten.

Yin/yang yoga
Inspirert av yoga, qigong og meditasjon (hinduisme, daoisme og buddhisme), arbeider Borst hovedsakelig med taoistisk yoga.

Veksling mellom yin- og yang-stillinger som virker beroligende og gir energi. Pusten er en viktig del av øvelsene og en øvelse i seg selv.

I yin yoga arbeider du med utvalgte yogastillinger over lengre tid (3 til 5 minutter). På denne måten får du mulighet til å tøye og styrke dyp muskulatur, bindevev og ledd-/leddbånd.Når du går over i en ny stilling, gjør vi dette i en flytende overgang, som stimulerer og styrker muskulatur og sørger for at qi-flyten er tilstede under praksis.

Mye å se i galleriet
Pusten er en veiktig del av øvelsen og en øvelse i seg selv. Når du puster, trekker du med in qi, som du kan fordele over kroppen. Lange og dype pust gir god tilgang til oksygen for musklene. Dyptgående og rolig pust senker produksjonen av stresshormoner i kroppen.

Fokus ligger i å være bevisst på kroppen og finne din grense (mellom vondt og behagelig) hvor du kan gå dypere i stillinger, slik at du kommer inn på en dypere mentalt og fysisk tilstand. Bruk av pusten vil hjelpe deg til det.

Myriam har fått undervisning av: hennes mor (hatha yoga), Ooi Kean Hin (qigong), Katy Ward (mindful yoga), Sarah Powers (yin yoga), Anita Abrahamsen/Lisbeth Wang (taotisch yoga), Ayang Rinpoche (meditasjon), Jose de groot (anatomie)
Workshop hos: Kevin Sahaj og Katiza Satya, Sylvia Stiglic, Charlie Taylor-Rugman

PS. Ta med yogamatte eller stort teppe/håndkle som du kan ligge på.

OBS
Alle padleklubbens turer skjer på eget ansvar. Vi forutsetter også at man har satt seg inn i, og følger våre padlevettregler. (Se HER)

Ingen kommentarer: