Svellingan i månedsskiftet

Vi gjør oss klar til årets vidunderlige høsttur som går til Svellingan i Lødingen vestbygd.

Her finner du kart over området, med anvisning av startpunkt Vågehamn (alternativt Pundslett for kortere kjøring vestfra), og ruter til Oksøyvær.

Nedlastbart kart i pdf.

Påmelding til Remi Nyheim, tlf. 971 22 240.

Husk også å lese våre padlevettregler HER.

Arrangementet er et samarbeid mellom Harstad Padleklubb og Vesterålen Padleklubb. Lofoten kajakklubb har klubbtur samme helg med planer om å campe på samme øy (Oksøy). Det oppfordres til medlemmer i alle tre klubbene - og for øvrig alle andre - om å delta. Så ligger det altså an til en sosial og som vanlig kjempetrivelig helg, bli med!

Området Svellingan og omegn (fra Offersøy til Årstein omtrent 30 km) er et eksotisk arkipel på høyde med hva som helst av padledestinasjoner. Skjærgården ligger i Vestfjorden, utafor Øksfjorden på Hinnøya. En del av området er landskapsvernområde, på grunn av både zoologiske, botaniske, geologiske og kulturhistoriske element. Du kan lese mer om verneområdet HER, på sidene til fylkeskommunen. (Link til verneplakat i høyremargen.)

Vi setter ut ifra Vågehamn (ca. 7 km etter krysset til Offersøy), fredag ettermiddag innen kl. 18.00 (altså, senest kl. 18 ferdig pakket på vannet!). Det er ca. 10 km til nordøstsiden på Oksøy (Oksøyvær) som vi camper på i to netter. Her er det sandstrand, gressmark og skog - men ikke ferskvann, så ta med det du trenger.

Koordinater: N68.32750 Ø15.34200


Lørdag padler vi rundtur i Svellingan. Rundt Selsøya, evt. helt til Risvær. (20–30 km etter rutevalg.)

Søndag retur via Svellingan–Ramnøy–Svinøy (ca. 23 km). Er vi mange kan vi dele opp i 2 grupper med kort/lang løype, både lørdag og søndag.

Ingen kommentarer: