Padlesamling - Redning og film

Frisk opp dine kunnskaper om førstehjelp og lær mer om redning på tur! Bli med på padlesamling på Kleiva (elevstua på landbruksskolen) fredag 19. april kl. 18.00! Vi håper mange har anledning til å prioritere dette.

Program:
18.00 This is the sea 5
18.30 Ekstraordinært årsmøte (se mer HER)
19.00 Sikkerhet og livredning på padletur

På tur kan vi være en tid fra nærmeste sivilisasjon, og det kan skje forskjellig. - Noen ramler i bålet eller er uheldig med primusen, får en skulder ut av ledd, eller noen går rundt, blir våt og nedkjølt fordi det var hull i tørrdrakten. Da må vi som er med gjøre det som trengs, inntil vi får eller kommer oss til hjelp. - Men hva bør vi gjøre? Og hva er det egentlig vi absolutt bør ha med oss ut på tur?

- Ikke minst, hva kan vi gjøre for å forebygge, slik at uhellet ikke skjer i det hele tatt?

Forebygging og når uhellet har skjedd
Vi får besøk av en erfaren redningsmann som også er padler selv. Han har dermed veldig god kjennskap til temaet. Her vil vi få frisket opp kunnskapene vi har fra før, og sannsynligvis få mange nye, gode tips. Ikke minst håper vi at han vil utfordre oss, og forberede oss på uforutsette situasjoner og utfordringer vi kan få på tur.

Opplegget blir todelt. En del blir om nettopp forebygging, og så blir det en del om hva man gjør når ulykken tross forebygging likevel har hendt. Vi får lære mer om livreddende hjelp, hypotermi og brannskader.

Frivillige inngangspenger
- For å dekke litt av utgiftene til leie av lokalet setter vi fram en pengeboks på et bord ved inngangen, som dere kan putte en frivillig inngangspenge oppi. Støtt oss! Og husk litt ekstra småpenger, vi planlegger et lite lotteri også. :)

Vi viser også padlefilm. This is the sea 5 ble lansert 8. mars. Det blir ikke tid til å se hele, men vi plukker ut en spennende sekvens vi får se denne kvelden. :)


2 kommentarer:

Stein-Evert FOTO, Stein-Evert's Fotos, Fotos og litt til sa...

Hmmmm....dette ser interessant ut. Dette vil jeg være med på!! Bare det ikke blir mellom 7. og 13. april, da er jeg antakelig på flerdagstur i fjellet....

Vesterålen Padleklubb sa...

Det ligger an til 5. april foreløpig... Hva det blir dersom han ikke kan den datoen likevel, vet vi ikke, alternativ dato er ikke satt.