Vinterpadling intro

Vinterpadling på Sortlandsundet
Søndag 9. desember møtes vi for en liten vinterpadle-intro fra Kaljord, klar på vannet (!) kl 10 for å få med oss lyset. Ca en time kjøring fra Sortland.

Påmelding/spørsmål tlf 917 66 920 eller

vpknorge@gmail.com.
(husk at du ikke får med deg evt endringer uten påmelding)

Mange har pakket bort kajakken, men for noen er vinteren faktisk den flotteste tiden å padle på. Kanskje du skal vurdere å ta den frem?

Man ser ofte oter, vannet er klarere, luften friskere, fargene blåere - men sjøen er også enda kaldere enn ellers her nord. Vinterpadling kan så absolutt anbefales, men vi oppfordrer samtidig til å skaffe  god kunnskap og ferdigheter om de ekstra farene ved å padle på denne tiden, før man setter i gang.

Derfor har vi en liten vinterpadle-intro, med lett tur søndag 9. desember

Er dette noe for meg?
Ja. Opplegget er for alle som har padlet litt, men er litt usikker på dette med vinterpadling og ønsker tips og triks - samt også de mer erfarne som rett og slett har lyst til å padle og ha selskap denne søndagen.

Hva er "vinterpadle-intro"?
Det vi har tenkt at dagen skal inneholde er følgende:
• Generelt om vinterpadling
• Redning - om noen vil teste hvordan det faktisk er i vannet om vinteren
- Pluss det som måtte komme av ønsker før/underveis, fra deltakerne. En nokså vanlig tur, med vinterpadle-tips og -triks, altså.

Hva må jeg huske?

Vinterpadling Taen
Du må huske det samme som ellers - se våre padlevettregler, som gjelder også på dette arrangementet. Her står det også litt om utstyr. Vinterstid er det enda viktigere å faktisk ha med seg alt utstyret - man må også være obs på at kulde lettere gjør at ting (særlig plast!) går i stykker eller ikke virker som det skal.

Husk spesielt:
• Ekstra skift som er vanntett pakket
• Varme klær. Ull er gode greier under tørrdrakten. Hodet avgir mye varme, husk også på hendene.
• Varme klær/fjellduk med tanke på at det FORT blir kaldt både før og etter turen når vi "sjauer" utstyr, og om vi har pause på land. Fjellduk er gode greier, men for eksempel boblejakke eller thermodress kan også funke fint.
• Standard sikkerhetsutstyr
• Mat og varm drikke.
• Termos med varmt vann (om du har to, så er det kjekt å slippe å varme hanskene med kaffe)
• Vanntett lys hvis du har.

Hva blir det slags tur?
Det blir en helt vanlig Vesterålen style kosetur, med trivelig pause for litt lunsj. Mangler du noe utstyr, ta kontakt med turleder så kan du kanskje få lånt det du trenger.Bli med !

Ingen kommentarer: