Høsttur til Guvåghytta

Det blir høsttur til Guvåghytta til helgen. Turen passer for alle! Alle er velkommen!

Den organiserte padlingen starter lørdag formiddag fra Guvåg (parkering ved snuplassen). Fredag legger vi opp til at man går fra hytteparkeringen til hytta. Det blir ikke organisert padling til Guvåghytta.
(Om noen likevel velger å gjøre det, er det altså å anse som privat tur på eget ansvar.)

For spørsmål og påmelding kontakt turkoordinator Marian, tlf. 917 66 920 el. epost maleonh"alfakrøll"online.no. Si også ifra når og hvor du har tenkt å padle ifra.


HUSK:
- Meld deg på til turkoordinator - når du kommer, og hvor du padler.

- Hytteavgift betales til turlaget
- Lakenpose/sovepose for overnatting på hytta.

OBS:
Parkeringsplassen til hytta ligger ikke ved sjøen selv om hytta gjør det. Beregn 10-15 minutters gange ned til hytta (husk hodelykt). Lørdag tar vi turen opp igjen, og setter ut på selve Guvåg.

Praktisk:
Hyttebetaling gjøres til klubben, så betaler vi turlaget samlet. (Se priser her.

Når det gjelder mat ordner vi hver for seg med det vi trenger. Det er gass og kjøkkenutstyr på hytta. 

På Guvåg er det mange muligheter. Hytta ligger skjermet til, og vi skal kunne padle nærmest uansett vær. Samtidig er det kort vei til røffere forhold. Plan A er Hellfjorden.

Er du ute av padlegamet for tiden, må du gjerne bli med likevel på det sosiale og padleskravlinga som det helt sikkert også blir mye av. De første drar dit fredag ettermiddag, men du kan komme når det passer deg best. Det blir også en tur på søndag, men sannsynligvis en kortere formiddagstur.
Infotavle kulturs

Padlealternativ
Selve turpadlinga må legges opp etter værmessige forhold. Vi starter på tur lørdag kl. 11.30. Turledelsen setter opp tur etter en vurdering av gruppas sammensetning, ønsker og værmessige forhold.

Å kunne kameratredning er et minstekrav for deltakelse. Det forutsettes også for deltakelse at padlevettreglene er lest på forhånd og følges. De finner du her:
http://vpknorge.blogspot.no/p/padlevettregler.html

Andre muligheter
Guvåg byr ikke bare på padlemuligheter. Selv om dette er en padletur så blir ingen uglesett om de benytter seg av de andre mulighetene! De er for eksempel:

1. Breitinden - Populær fjelltur. Breitinden er 598 moh. Ifølge denne nettsiden er dette kåret til fineste løypa i Bø, ganske tung tur, egnet for litt større barn, market og har postkasse. 8 km.
2. Klatring - Dersom du har utstyr kan du klatre på et enkelt, boltet felt. Husk hjelm, det er nokså porøst fjell.
3. Kultursti - Turlaget har satt opp en infotavle ved Guvåghytta, med 48 severdigheter i området. Det er også laget en folder med kart og beskrivelser, som viser veien gjennom guvågstien. Guvåghytta ligger nemlig i et område med blant annet en fem tusen år gammel steinalderboplass, og en hundre år gammel husmannsplass. Veldig spennende for de som er interessert i slike ting.
4. Kanopadling - I naustet finnes kanoer for utlån.
5. Fiske - Det er også småbåt i naustet, hvis noen vil prøve fiskelykken.
6. Badstu - Guvåghytta har også badstu besøkende gjerne må benytte. (Husk i så fall å betale avgiften.)

Flere linker til bilder, turer og info fra området:
1. Turistforeningens side om Guvåghytta
2. Ringstad-Guvåghytta vintertur Padlemia
3. Værvarsel, Yr
4. Guvåg-Ringstad-Guvåghytta vårtur Padlemia
5. Høsttur dag1, Padlemia
6. Høsttur dag2, Padlemia
7. Høsttur dag3, Padlemia
8. Snarset-Guvåghytta, vårtur, Padlemia

Ingen kommentarer: