Vårtur til Efjorden 25.-27. mai

Efjord-foto: Stein-Evert Pettersen
Vi tar turen til Efjorden (Ofoten) siste helgen i mai, nærmere bestemt 25.–27. mai.

Påmelding via skjema HER. innen 23. mai.
For henvendelser, turleder 917 66 920.

Obs - Turen er som vanlig åpen også for ikke-medlemmer, men vi tar da en hundrelapp i avgift.
(Dette går til å dekke ting vi måtte ha behov for, eller i regelrett inntekt til klubben siden vi er så greie å la andre være med på en tur som vi bruker tid på å planlegge og legge til rette for.)
Ved tak på ant. deltakere prioriterer vi egne medlemmer. Ellers først til mølla.

Oppmøte
Efjord-foto: Stein-Evert Pettersen
Vi kjører fortrinnsvis samlet fra Vesterålen fredag ettermiddag, evt. møtes ved fergeleiet i Lødingen. Annet avtales med turleder.
Ferge fra Lødingen til Bognes link HER
Ferge fra Bognes til Skarberget link HER

Overnatting og mat:
Vi har mulighet for rimelig overnatting innendørs første natten (først til mølla), der de som ønsker det kan ligge ute i telt til en grei pris.
Det er 3 rom til utleie, ett med 2 køyesenger og ett med 3 sengeplasser. I tillegg et noe større rom med 2 soverom med totalt 8 soveplasser.
Trivelig grillstue
Hva det koster per person kommer an på hvor mange vi blir og hvordan vi fordeler oss. Oppgi under «annet» i påmeldingsskjemaet dersom det er noen spesielle ønsker for hvem du vil bo sammen med.

Her finnes også en flott grillstue som vi får benytte. Grillstua står på en stor platting med flere benker, så det er også mulig å sitte ute og nyte stjernehimmel og nordlys om været tillater det.

Andre natten er vi fortrinnsvis ute på tur og overnatter i telt. Deltakerne må selv medbringe det de trenger av utstyr for camp, mat, osv. Er det noen som mangler noe, ta kontakt med turleder så kanskje det kan være noe å få lånt. Man kan også sjekke med sin egen kommune, mange har friluftsturstyr for utlån/-leie. Noen har faktisk også kajakk for utlån. Spiller ikke været nok på lag med oss, tar vi også natt to hos Arvid.

Padlingen
Padleturene legges selvfølgelig opp i henhold til vær og leirplass. Men vi ser lørdag for oss en noe lengre tur, der vi bruker dagen. Man må påregne at det kan bli 1,5-2 mils padling i løpet av dagen, men det blir en god lunsjpause og beinstrekk på land ved behov så det klarer de fleste.

OBS
En del av området er vernet, mer info om verneområdet Osen/Sandværet HER.

For flere bilder fra området, sjekk f.eks. Stein-Everts blogg HER, og se om ikke det frister. Det gjør det nok!

Padlemia har også blogget fjorårets researchtur HER og HER, og Stein-Evert HER.

Ingen kommentarer: