Årsmelding 2016

Det har vært et nokså aktivt år også i 2016. Medlemstallet har stabilisert seg høyere enn for få år siden. Det var 71 betalende medlemmer i år.

Folk har støttet velvillig opp selv om det ikke har vært den store deltakelsen på alle turer, og det har fungert greit for styret å få gjennomført ting etter planen. Vi har i år klart å få inn nokså mye midler sammenlignet med tidligere år, noe som har muliggjort en del utstyrskjøp.

Styre (fra årsmøtet):
Leder - Marian Leonhardsen
Nestleder - Wenche Edvardsen NY
Styremedlem/kasserer - Gunn Mary Hanssen
Styremedlem - Dag Eide NY
Fast innkalt 1. vara - Tom P. Holdø
2. vara - Kristin Tharaldsen
3. vara - Michael Kanike

Styrearbeid:
Styret møtes for styremøter ved behov, men en del saker avgjør vi etter behov fortløpende pr. telefon, Facebook eller epost. Aktiviteter har blitt til etter ønsker og behov utover året, etter hva folk har hatt tid og lyst til å ta på seg. Styrearbeidet har fungert godt i år, selv om ikke alle styremedlemmer har meldt forfall eller møtt opp. Fast møtende vara har sørget for dette.

Bidrags-ytere foruten styreverv:
Komité for padledagen: Chipo Tendeland, Fredrik Ness og styret. Speaker, Knut Nyborg, fotograf Rayner Skare Lind.
Hjelpere basseng: Tore Bjørkmo og Ole Wallstad
Badevakt basseng: Thommas Hagan
– Og en rekke andre små og store bidrag!

Sponsorer og annen støtte:
I år har sponsorkomiteen vært veldig aktiv, noe som har gitt resultater.
Rabattavtaler: Markedsbrygga Friluftsliv, Corner Sport, Teuquila
Norlaks: 10 kg laks og 5000 kroner
Hadsel kommune: 6000 kroner
Idrettsforbundets flyktningefond: 20.000 kroner

Grasrotandelen:
Mens vi tidligere år har hatt lite inntekt på grasrotandelen, har det økt på i år, og vi har fått ca. to tusen kroner. (Mot tidligere 2013 - 209,50, 2014 - 295,50 og 2015 - 288,50.) Antall spillere har økt fra tre i fjor, til fire i år. (To i 2013 og 2014)

Informasjonsflyt:
Vi har opprettholdt nettsiden vår www.vpknorge.blogspot.com, som vi prøver å holde oppdatert med informasjon, og vi har hundrevis av treff på hvert innlegg der.

Egen Facebook-gruppe blir også fortløpende oppdatert, men vi har opprettet egen side da profilen ble slettet, for å svare på spørsmål samt promotere artiklene på hjemmesiden. 128 følger denne.
Turer og aktiviteter i regi av klubben oppretter vi hendelser for her, for å promotere dem, med link til turinformasjon og padlevettregler som ligger på hjemmesiden.
Gruppen har 771 (mot 620 i fjor) medlemmer. Vi blir fulgt på mange kanter av landet - men også av mange i området, som pr. i dag ikke er medlem. Vi har også medlemmer utenfor Vesterålen, blant annet i Ofoten, Harstad, Sverige og Østlandet.

Vi har også en SMS-liste som vi sender ekstra viktige meldinger og påminnelser på i tillegg, men denne krever litt mer jobb så den blir mindre prioritert.

Vi har både fått på trykk pressemeldinger, og fått dekket arrangementer ved at journalister har dukket opp eller tatt kontakt. For eksempel «Flere padler» (VA), Padledag (vol.no) og «Vi får trent, om ikke annet» (blv.no).

Klubbnaust
Det er 13 betalende som leier plass i naustet, i tillegg til at 6 plasser er i bruk av klubben selv.
Planen i år var å få malt taket utvendig, men pga et umedgjørlig sommervær, blir det utsatt til våren. Da håper vi på bedre vær, for taket har stort behov for vedlikehold. Naustet blir jevnlig sett til, og alt ser bra ut. Storfloa har så langt, ikkje nådd inn i naustet i år.

Materiell
To racer plastkajakker for barn/unge
2 havkajakker for barn/unge (1 ny av året)
2 havkajakker for voksne (nye av året)
2 grønlandsårer (nye av året)
3 Padlevester (2 nye)
6 tørrdrakter (tre nye)
Våtdrakter
Lamineringsmaskin (ny)

Samarbeid med andre
Vi har et godt samarbeid med de andre klubbene i regionen, med flere besøk oss imellom og samarbeid om arrangementer. Vi var medarrangør i Vinterpadletreffet også i 2016, da det ble holdt på Offersøy i Lødingen kommune. Flere fra andre klubber deltok f.eks. på turen vår til Litløy, og padlehelgen/Børøyaracet.
Vi er allerede i samtaler med både Harstad og Lofoten padleklubber når det gjelder aktiviteter og program  i 2016, og er med på å arrangere Vinterpadletreffet på Offersøy i 2017 også.

Bassengtreninger
Disse har vi fortsatt med, redusert til annen hver søndag fra nyttår til påske. Det var like laber oppslutning som året før, men de som har deltatt har hatt det trivelig. Ett av våre medlemmer har deltatt for egen regning på rulleinstruktørkurs i 2016.

Redningsøvelser
Vi prøver å få inn redningsøvelser på vanlige turer, og enkelte ganger vi øver spesielt på det. Har vært gjort i varierende grad gjennom sesongen. Vi har hatt kontakt med Redningsselskapet og Knut Hoem, men det passet seg ikke for felles øvelse dette året.

Konkurransepadling
Fredrik Ness har som vanlig padlet konkurranser her og der. I Bodø ble det en seier og en andreplass. Videre vant han og Chipo halvmaraton surfski i ASKR, og vant begge sin klasse i 200 meter sprint under samme arrangementet. Fredrik har også deltatt i konkurranse i Sverige.

Kurs
Det har ikke vært arrangert kurs i klubben i år, men en aktivitetsleder har vært med å holde grunnkurs i Vesterålen for annen aktør. 

Representasjon
Ett medlem fra klubben var tilstede på regionmøte på Offersøy i november, og vi har ett varamedlem i Vinterpadletreffstyret.

Ti på skjæret
Vi har gått bort fra bokser og klippetang, til et sporfritt system der man dokumenterer postene med bilde fra turmålet. Samtidig har vi utvidet antall poster, og prøvd å spre dem ut over hele Vesterålen.
I år meldte 17 deltakere seg på (14 i fjor), og har padlet inntil 21 poster hver. Totalt 104 turer, nokså mange flere enn i fjor. Det har vært god deltakelse på utleggingen av bilder fra turene, og særlig de ferskeste i klubben har satt pris på tilbudet.

Padlelotteriet
Det ble ikke padlelotteri i år, da det har vært en del jobb med dette og vi ikke ønsker å gjøre folk lei av dugnad for klubben. Derfor har vi pauset dette litt for en tid.

Kafétreff
Vi har i år hatt et par uformelle kafétreff, noe som har vært veldig trivelig. På det ene hadde vi praktisk HMS som tema, og gikk gjennom et eksempel fra en konkret tur på hvilket arbeid vi legger til grunn.

Friluftsliv for ferskinger
Vi mottok i år støtte på 20.000 kroner fra Idrettsforbundets flyktningefond, for å kunne gjennomføre et opplegg "Friluftsliv for ferskinger". Dette er rettet mot hvem som helst som føler seg fersk innne friluftsliv og/eller padling. Men vi gjennomfører det i første omgang i Øksnes, der det de siste par årene er bosatt en god del flyktninger. Første kveld møtte det 10 stykker. Andre kveld ble avlyst grunnet orkan-, storm- og kulingvarsel.

Strandrydding
Det ble dessverre ikke arrangert strandrydding i klubbens regi i år, selv om det var planen. Har ikke fått tilbakemelding fra ansvarlige på hvorfor dette strandet.

Utstyr
Vi har i år kjøpt inn to nye havkajakker, to padlevester, to grønlandsårer og tre tørrdrakter i voksen-størrelse.AKTIVITETER 2016

Årsmøte
Fredag 18. februar 2016. Småbevertning, foredrag og oppgaver m/sikkerhetstema og bilder.
Vanlige årsmøtesaker, greit oppmøte.

Surfn Play
26.–28. februar møttes Lofoten og Vesterålen på grensen, og arrangerte surfetreff sammen. Vi bodde på Hadselsand, og surfer på Delp. Trivelig helg med padlere fra Lofoten, Vesterålen, Harstad og Tromsø. 16 deltakere.

Vinterpadletreff
11.-13. mars på Offersøy, vi var med og arrangerte i år også. Dessverre kun to fra oss som deltok, men rundt seksti deltakere på treffet totalt. Flott tilbud til medlemmer i Vesterålen og ellers i nord.

Vårtur til Lifjorden
Dagstur til Lifjorden for å samle en av årets første poster i april. Trivelig tur med pause midt i fjorden og snirkling mellom holmene ytterst.

Fersking-/oppfriskningstur med overnatting, til Tjeldøya. Fire stykker deltok og hadde en fin tur i middels værforhold.

Reparasjonskurs
Vi arrangerte kurs i reparasjon av kajakk med Eilif Jørgensen. Ti deltakere, stor suksess.

Oppfriskning Taen
En tur i bølgene utenfor Taen, oppfriskning av balanse og redninger i mai.

Torsdagspadlinger
Torsdager var den generelle padledagen i klubben i år. Vi fortsatte opplegget fra året før. Arrangementer som dugnad, familiedag osv. ble i hovedsak lagt til torsdagene, siden det er disse vi har «satt av» til padling.
Videre har vi prøvd å legge onsdagspadlinger til litt andre steder enn kun klubbnaustet, når vær og anledning har passet til det. Hokkabogen, Åserøya, Gjæva, Reinsnesøya, Vikøya og Lifjorden er 10 på skjæret-poster vi har hatt tur til, for ekstra motivasjon. Varierende oppmøte.

Padlehelg
Også i år arrangerte vi race rundt Børøya, med både tur- og konkurranseklasse 11.–12. juni. Vi slo på stortromma og laget felles camp i Stokmarknes fra fredag–søndag. Ca like god oppslutning som tidligere. Premiering av pallplassene direkte etter løpet, ytterligere premiering og sosialt på camp ved Turistsenteret på Børøya. Lørdag var det tur til Skjervøya, med galleribesøk og yoga.

Gaukværøy m/overnatting
8.–10. juli var det tur til Gaukværøy og Litløy, med lunsj og guiding på Litløy. Gråvær og tåke, men det var ei trivelig helg og gode tilbakemeldinger på opplegget.

Ungdomscamp
Det var ikke behov for oss på Base Camp i år.

Padleskøy på Taen
4. september padleskøy på Taen på kort varsel. Skøy ble det.

Familiedag
Vi hadde familiedag på Gisløy i Øksnes den 11. september. Været var begredelig, så oppmøtet var heller labert. Men vi fikk flott oppslag i avisa, og det var en fin dag for de som kom.

Tur til Trollfjorden - flyttet til Skipnes
1.–2. oktober var det overnattingstur i Øksnes Vestbygd, da væremeldingen ikke slo til for tur til Trollfjord. Spreke turdeltakere fikk en minneverdig tur.

Ingen kommentarer: