Trollfjorden og Brakøya

Vi drar på tur til Trollfjorden 25.-27. august (værforbehold), bli med! Er du seint ute, kontakt turleder tlf. 917 66 920.

Et aldeles nydelig område sør i Raftsundet. Har du ikke vært her i kajakk tidligere, er dette en fin anledning. Raftsundet og Trollfjorden i sensommerskrud er ikke å forakte?

De som har lyst til å bruke helgen i området kan bli med på fredag 25. august på ettermiddagen. Vi møtes i Tennfjord-området for å sette ut. Det er en drøy times kjøring fra Sortland, 7-8 mil. Ta av fra Lofast før Raftsund-brua, kjør Raftsundet ned mot Digermulen. Kommer du fra Hadseløya kan det lønne seg å ta ferga hvis rutetidene passer.

Camp på Brakøya
Det meldes fra en padler som har vært her før, at det ikke er noen grunn til å holde seg heime sjøl om det skulle regne – da er det eventyrlig i Trollfjorden, med «en zillion små fosser nedover alle bergene og fjellveggene» som han beskrev det. Vi kan altså regne med en flott tur, uansett vær!

Vi regner med at vi tar en tur innom Grunnfjorden også, som ligger ved siden av Trollfjorden. Her kan du altså samle deg 2 poster på 10 på skjæret hvis vi er heldige. Lofoten-klubben vurderer en tur opp til Trollfjordhytta, om det høres fristende ut så gi beskjed, og ta evt. med det nødvendige for en sånn tur. 

Lofoten kajakklubb har også planer om en tur denne helgen, så vi regner med å møte dem på Brakøya for felles camp.
Dette området er virkelig flott. Hurtigruta passerer gjennom Raftsundet to ganger i døgnet, og tar om sommeren turen inn i selve Trollfjorden også. For flere bilder fra området på høsten, kan du ta en titt på turrapporten fra vi var en tur 2. og 3. oktober et tidligere år, det finner du HER.

Husk nok mat, snack og drikke, samt ekstra sett tørt tøy i vanntett pose, og ellers det som trengs av padleutstyr og det nødvendige for camping. Ta kontakt med turleder om det er noe du mangler, så kan vi se om noen har å låne deg.

Deltakeravgift for ikke-medlemmer er 100 kr.

Som vanlig må du lese og følge padlevettreglene våre for å delta:
http://vpknorge.blogspot.no/p/padlevettregler.html

Ingen kommentarer: