Midnattsoltur til Gaukværøy m/guidet tur på øya

Lørdag kveld 20. juni drar vi til Gaukværøya for midnattsoltur med overnatting til søndag da Ola Olaisen m/fl. guider turlaget med på omvisning på øya. Vi får være med, og høre om livet på øya i gamle dager.

Start: Vinjesjøen
Lengde nattlig tur: 3 km (under en time padling)
Lengde tur søndag: tilpasses deltakerne
Påmelding/info til Marian, tlf. 917 66 920.

Dette er ingen lang tur i utgangspunktet. Men forholdene kan by på utfordringer selv om værvarslet ser ok ut før man drar, så man må ha litt erfaring fra bølger.

Hver og en må vurdere værmelding og egenerfaring/-ferdigheter, før avgjørelsen om man skal bli med. Det må gjerne skje i samråd med turleder. God beherskelse av både å gå ut av kajakken og kameratredning er et absolutt krav for å delta. Men vi ser som alltid an været og gjør en siste vurdering før vi setter ut, begge veier. Erfaren turleder følger opp sikkerheten underveis.

Øya ble helt fraflyttet i 1951, men det er fortsatt mange spor igjen etter bebyggelsen. Gaukværøya er for øvrig også en av postene på Ti på Skjæret i år, så her kan du få deg en Skjæret-selfie. Vi padler også forbi Svinøya, som er en Ti på skjæret-post. Ta med deg god mat og overnattingsutstyr (samt så klart det vanlige padle-/sikkerhetsutstyret) og bli med!

Det er altså ikke så langt å padle ut hit. Likevel, når man har kommet i land på Gaukværøy og ser utover storhavet, får man litt følelsen av å være avskåret fra alt annet. Landlivet kan legges på hylla til man padler heim igjen, og det er bare å nyte naturen og selskapet ilag med turkameratene på øya.

Kanskje tar vi en tur lenger opp i terrenget for å se på utsikten med det samme vi er her ute? Eller hva med en ekstra sving rundt Litløy på tur heim igjen hvis forholdene tilsier det? Stranda er også et godt egnet sted for rulle- og redningstrening. Her er det mange muligheter.

Ta et lite avbrekk fra det du ellers har på planen, og bli med!

Kontaktperson: Marian, tlf. 917 66 920.

Alle padleklubbens turer skjer på eget ansvar. Vi forutsetter også at man har satt seg inn i, og følger våre padlevettregler. (Se HER)

Ingen kommentarer: