Kick-off-turen til Guvåghytta

Foto: Bent Bakkan
Onsdag før Kristi Himmelfartsdag la Vesterålen Padleklubb ut på en kick off workshop-tur til Guvåghytta i Bø. Her ankommer klubbleder Kristin i god tid før resten ankommer.

Foto: Bent Bakkan
Hun har nemlig padlet tvers over Eidsfjorden sammen med Bent, mens resten av gruppa padler samlet fra Guvåg. Her kan vi se det nye naustet turlaget holder på å bygge ved siden av og i bakkant av det gamle. Det blir ikke overnattingsmulighet i det nye. 

Her er resten i ferd med å komme seg på havet på Guvåg, etter å ha pakket og pratet med journalist Anita. (Artikkel kan leses i nr 16 av Yderst.)

 Spennende vær med interessante skyer mens vi padlet bort til hytta.

Framme! Men vil vi i land?

Nei! Så vi padler videre bort til Hellfjorden, og svinger litt imellom holmene der.

 Litt hit og litt dit.

Etter at vi har kommet tilbake til hytta, satt opp telt og installert oss er det tid for god stemning rundt bålet. Berit, Trond og Aina er vel på sin første overnattingstur med denne klubben her.


Workshoptur innebærer at vi har noen tema vi setter ekstra fokus på i løpet av turen. Bålmat var denne gangen ett av disse. Pølse og marshmallows er vel rimelig kjent fra før.

Wok med forskjellig oppi, krydret fisk i folie og ostesmørbrød er andre gode tips vi fikk se eksempler på i løpet av kvelden. 


Regn ingen hindring – Dag hadde med presenning og vi fikk en glimrende innføring (sett i praksis) i hvordan en slik kan settes opp, slik at bålhyggen kan fortsette i like stor grad selv om høljeregnet kommer.


Søndag satte vi kursen tilbake til selve Guvåg igjen.  


Trond viser seg å være en balansekunstner.

Så var det tid for det noen gruet seg litt til – øving på redninger. Det er jo fortsatt kaldt i vannet, men desto viktigere å teste ut nettopp hvor kaldt det er i vannet. Vi fikk i hvert fall bekreftet dét, men også at folk kom seg opp igjen sånn som de skulle. Veldig bra.

Dag tømmer kajakken, og cowboyredder seg opp igjen.

Vi var tilsammen 15 stykker på tur fra både Bø og Vesterålen Padleklubb, og Vesterålen Turlag. Veldig fint å få deltakere med litt forskjellig bakgrunn på en slik tur. Ikke minst håper vi å se alle sammen igjen senere, ved forskjellige anledninger.

Hjertelig velkomne skal man være – og om noen skulle være inspirert til å melde seg inn i klubben eller bli med på Ti på skjæret er det bare å ta kontakt, så fikser vi det. :)

Takk for turen!

Flere bilder og turrapport i bloggen til Padlemia, del 1 HER og del 2 HER.

Ingen kommentarer: