Full fres på ungdomskurset

Onsdag var det endelig klart for første kveld på havet for ungdommene på ungdomskurset. Tidligere har de hatt en kveld i bassenget sammen med de voksne (som etter hvert mest ble sittende imponert og se på). Forrige kveld var kursleder syk og man måtte nøye seg med utdeling og justering av utstyr ved hjelp av vikarer, så nå var gjengen rimelig klar for å komme seg på havet!

Alle mann på vann! 

Det hadde blåst friskt mange steder tidligere på dagen, så vi mistenker at disse kanskje var mest nervøse denne dagen. Men ved naustet var det rolig og fint da vi skulle sette ut, så alt gikk fint og som planlagt. Vi kunne padle bortover til den enda mer skjermede vika der vi skulle holde på – ingen backup-plan måtte tas i bruk likevel.

Framme i bukta var det om å få på seg hetter og sånt for å kunne plaske i vannet uten at det ble alt for kaldt.

Som seg hør og bør i april fikk vi en eling mens vi holdt på, såkalte sluddbyger. Det får ikke hjelpe, skal det snappes klesklyper så er leken i gang. Det får bare sludde så mye det vil - vendingene til ungdommene ble stadig kjappere i snappingen.

Hvor er vi hen, og hvor skal vi padle neste gang? Det kommer litt an på været, men nå vet vi hva vi har å velge mellom. Og så fant vi ut hvor kick-off-turen går hen.

Tok bygen motet fra noen? Å neida! «Får vi lov å svømm ut til holmen?» Værsågo'. Etter turen var det godt med varmt vann i hanskene. Etter en tid var det klart for retur. Noen tok snarvei, noen padlet fort – alle kom velberget tilbake. Og jammen ble det en ny svømmetur på flere før man var klare for å dra hjem. Svømming med tørrdrakt er GØY.

Ingen kommentarer: