Årsmelding Vesterålen Padleklubb 2014

Det har vært et nokså aktivt år også i 2014. Medlemstallet er rimelig stabilt, 45 medlemmer derav en tredjedel barn. Folk har støttet velvillig opp  selv om det ikke har vært den store deltakelsen på alle turer, i et år der vi har fått det formelle rundt naustet i orden, startet opp med et inntektsbringende padlelotteri, og startet “Børøyarace” som mer seriøs konkurranse kombinert med padledag og naustfest.

Styre (fra mai):
Leder - Remi Nyheim
Kasserer - Gunn Mary Hanssen
Sekretær/web/medier - Marian Leonhardsen
Styremedlem - Trond Fjeld

Styrearbeid:
Det har vært avholdt styremøter etter behov. Et par live-møter, men de fleste saker avgjør vi fortløpende pr. telefon, Facebook eller epost. Aktiviteter har blitt til etter ønsker og behov utover året, etter hva folk har hatt tid og lyst til å ta på seg.

Bidragsytere foruten styreverv:
Komité for padledagen: Chipo Tendeland, Fredrik Ness, Kristin Tharaldsen (+styret)
Kaffekoker basseng: Tore Bjørkmo
Fast inventar og låsingsvikar basseng: Ole Wallstad
Badevakt basseng: Thomas Hagan

Informasjonsflyt:
Vi har opprettholdt nettsiden vår www.vpknorge.blogspot.com, som vi prøver å holde oppdatert med både informasjon om kommende turer, og litt bilder fra turer som har vært.

Egen profil og Facebook-gruppe blir fortløpende oppdatert, og disse brukes også for å svare på spørsmål og lignende. Turer og aktiviteter oppretter vi hendelser for her, for å promotere dem.
Profilen vår har i dag 578 venner og gruppen har 620 medlemmer, og vi blir fulgt på mange kanter av landet - men også av mange i området, som pr. i dag ikke er medlem.

Vi har også SMS-liste som vi sender ekstra viktige meldinger og påminnelser på i tillegg.

Samarbeid med andre
Vi har et godt samarbeid med de andre klubbene i regionen, med mange besøk oss imellom og samarbeid om arrangementer.

Bassengtreninger
Disse har vi fortsatt med fra nyttår til påske. Litt laber oppslutning sammenlignet med tidligere år, men de som har deltatt har hatt det trivelig.

Konkurransepadling
Chipo og Fredrik har som vanlig padlet konkurranser her og der. Sammen vant de Tromsøya rundt i dobling, med sterk konkurranse i en herredobling med Jacob Norenberg i - attpåtil var Chipo gravid i syvende måned - ikke mindre enn imponerende! Videre vant Fredrik halvmaraton surfski i ASKR, og vant sin klasse både på 12 km og 500 meter i Sverige, der han ifølge Chipo pusta landslagspadlerne i nakken. Slett ikke verst!?

ETU UNG
I Ørsvågvær var det i januar var det samling for aktivitetsledere, med etterutdanningsmodulen UNG. En aktivitetsleder fra Vesterålen deltok.

Vinterpadletreff
14.-16. mars ble det arrangert regionalt vinterpadletreff for region Nord, på Ulvsvåg i Hamarøy. Sekretær i Vesterålen Padleklubb satt i arrangørkomité for dette treffet som man håper blir en årlig hendelse som kan rullere rundt i regionen. Neste treff går forørig av stabelen i Lofoten om ikke lenge - også denne gang med representant fra Vesterålen i komité.

Øvelse med RS Gjert Wilhelmsen
25. mars deltok tre fra klubben sammen med en fra Bø og en fra Andøy på øvelse SAR-øvelse med redningsskøyta Gjert Wilhelmsen. Vi delte oss i to grupper som skøyta søkte etter i mørket. Det var meget lærerikt både for oss og mannskapet på redningsskøyta. Absolutt vellykket. Bilder HER.

Lifjorden
27. april var det ferskingtur i Lifjorden. Bare én møtte opp i tillegg til turleder, og til tross for dårlig værvarsel fikk Remi og Tore en fin tur.

Circumnavitation Hadseløya
9.-11. mai. Fire stykker var mer og mindre med på turen rundt Hadseløya med to overnattinger. I et fantastisk vær med mest blankstilla og flotte forhold for alle, hadde vi en kjempefin tur selv om ikke alt gikk helt som planlagt. (Les: olme kyr på planlagt overnattingssted.) Bilder fra turen HER.

Årsmøte
27. mai var det årsmøte på Avishuset på Sortland. Her møtte kun styret og naustsjef - som forøvrig ble valgt inn i styret videre. Elendig oppslutning, men et produktivt møte, som bestemte seg for å satse på innmelding i Norsk Padleforbund ved neste anledning (årsmøte). (Årsmelding for 2013 HER)

Ferskingtur for alle
28.-29. mai var det ferskingtur fra Ringstad til Guvåghytta. Denne turen gikk med deltakere fra Vesterålen Padleklubb, Bø Havkajakklubb og Leknes Padleklubb. Turen var veldig trivelig, og fristet til gjentakelse. Sju deltakere i tillegg til turleder.

Onsdagsrace/onsdagspadlinger
Det har vært litt labert med børøyarace og onsdagspadlinger, da pådriverne har vært litt opptatt på annet hold. Men naustet fungerer som et samlingspunkt og onsdager er den naturlige dagen å samles for tur derfra også, noen turer har det så absolutt vært.

Ladies padlesymposium
23.-25. mai deltok to klubbmedlemmer på padlesamling for damer på Sommarøya utenfor Tromsø. Her var det workshops med dyktige instruktører, og deltakerne kom heim med ny inspirasjon og anbefaling om at flere hiver seg med i 2015. Mer om arrangementet HER.

Vårtur Bjarkøy/Meløyvær
6.-8. juni var det felles tur med Harstad, hvordan gikk det med denne?

Pinsetur til Steigen
6.-9. juni hadde Bodø-klubben tur til Steigen, ett medlem i klubben deltok.

Tromsøya Rundt
Lørdag 14. juni var det Tromsøya rundt - Chipo og Fredrik både deltok og vant.

Padlingens dag og Børøyracet
28. juni trommet vi ihop et stort arrangement i Stokmarknes. Her var Tequila med stand, padlelotteriet, padlekonkurranse rundt Børøya, salg av vafler og fiskesuppe, info om klubben - og medlemsfest på kvelden med trekning og premiering av vinnere for Børøyaracet tidligere på dagen. Det var god deltakelse på arrangementet og ga nyttig promotering av klubben, selv om det økonomisk ikke var innbringende. Det hadde vi heller ikke lagt opp til. Glimt fra padledagen HER.

Gjæva
29. juni padlet vi til Gjæva, en tilreisende deltaker på padledagen, og en gjeng fra klubben. Det ble en knallfin tur i strålende vær som vi koste oss veldig med.

ASKR
Uke 30 var det ASKR, der i hvert fall ett medlem av klubben var med som deltaker. Rapporten derifra var at arrangementet var veldig bra. I 2014 har forøvrig samarbeidet med ASKR vært veldig godt, da vi til padlingens dag fikk rabattkuponger til arrangementet, og de også stilte med en gevinst (deltakelse på årets arrangement) til padlelotteriet. Vi fikk også selge loddene våre på arrangementet, og ett av våre medlemmer bidro med transport av flere utenlandske deltakere da de trengte hjelp med det. "Reisebrev" fra askr forfattet av klubbmedlem, HER.

Opera-padling på Røst
30.-juli-3. august inviterte Vest-Lofoten til Operapadling på Røst, ett klubbmedlem deltok her og tilbakemeldingen var at det var kjempeflott med en slik “tematur” i tillegg til at det var et flott område å padle i.

Rednings-workshop
20. august var det rednings-workshop på Taen, med 10 frammøtte i tillegg til instruktør og tilskuere på land, noe vi synes var veldig bra. Dette arrangementet fikk omtale i flere aviser både før og etter arrangementet, og det deltok også flere som ikke var medlem fra før. Dette må vi gjøre igjen, er konklusjonen. Bilder HER.

Ungdomscamp
Som vanlig deltok klubben på ungdomscampen på Skogsøya 5.-7. september, v/Remi, Tore og Rune.

Turledersamling Grøtavær
12.-14. september deltok både Remi og Marian på Harstad-klubbens turledersamling i Grøtavær. Denne var særdeles lærerik og inspirerende, nok et eksempel på utmerket samarbeid mellom våre to naboklubber. Bilder HER.

Skjervøyene
Da høsten bød på vakkert vær, dro vi på spontantur til Skjervøyene en oktoberdag. Fem stykker ble vi, bilde kan du se HER.

Aktivitetsledersamling Ørsvågvær
22.-23. november arrangerte Norges Padleforbund aktivitetsledersamling i Lofoten, der deltok en representant fra vår klubb. Bilder HER.

Vintersolverv
Klubbens tradisjon med tur til Våje på vintersolverv ble holdt i hevd med overnattingstur 22.-23. desember. En vellykket tur, skal vi tro de tre som ble med på denne. Bilder HER

Vinterpadleintro-tur ble avlyst på grunn av manglende deltakelse, og førstehjelpskurset ble utsatt til 2015 (info HER om årets arr.) på grunn av alskens greier.

Ingen kommentarer: