Operapadling på Røst

Vest-Lofoten melder om operapadling på Røst i august, vesterålinger er også velkommen til å delta.
Link til arrangementsinfo ligger HER. (klikkbar link)

Info datert 12. juni 2014 lyder som følger:

En potensiell høydare for sommerens padling:
Padletur til / på / rundt Røst med svært anbefalt stopp på Querinihallen og -operaen.
Kanskje klubbens mest spennende turide hittil???
Torsdag - søndag, 31. juli - 3. august. Men det er lov å komme før også! :-)

OPERADAG er herved valgt til å være FREDAG - vil du i Operaen, må du bestille billett selv! Se lengre ned. Det er pr onsdagskveld ledig over 100 billetter. Lørdag er det nesten fullt....
Velg billett fra midten av rad 13 eller 14. Da kan vi bli litt samlet. Se link nederst i innlegget.
(Da det anses å være en utfordring å koordinere bestilling på vegne av et ukjent antall personer, velger jeg å delegere oppgaven 100% fullstendig til hver enkelt :-) )

OVERNATTING: Telting på Røst Havfiskecamp. Her er flatt og ok teltområde med god plass. Også brukbart for utsett av kajakker. Servicehus med dusj og toalett mv.
Pris kr 140/telt/døgn. Kr 30 for ekstra personer i telt/døgn (sjåføren går gratis).

RØST OG PADLING: Et uant og litt uoppdaget eldorado - gjerne med STORE BOKSTAVER - for padling. En utrolig rik skjærgård og et spennende virvar av kanaler mellom øyene som utgjør Røstlandet. Massevis av små og store øyer tett inntil Røstlandet, og også noen store og mer kjente som Trenyken, Vedøya, Storfjellet og selvfølgelig Skomvær.
Røst kan by på rolig padling for alle innaskjærs og utfordrende padling for noen til de overnevnte steder.

Dette kan sikkert gjøres i samarbeid med Røst jeger og fiskeforening som er en gjeng utrolig trivelige folk, hvorav 8-9 deltok på et grunnkurs med instruktører fra VLKK.

PROGRAM:
Intet fast er satt opp. Så utgangspunktet er en løs turform, vi avtaler padlemålene dagen før. Avhengig av vind/strøm/vær og deltakere. Ulike grupper er mulige.
Om noen melder seg/har erfaring/kompetanse som turledere er det bare supert.

KRAV TIL DELTAKERE: MÅ INNEHA våttkort - minimum grunnkurs HAV. Det er ei forutsetning at du vet litt om egen padlekompetanse, ferdigheter, turplanlegging og ikke minst redning og kameratredning.

BEVERTNING: Hver i sær sørger for seg, men vi kan godt avtale felles middag, f.eks gryte/suppe laget på "storkjøkken" eller kanskje i servicehuset. Eller Querini-resturant.
Det er vanlig dagligvarebutikk på Røst.

RØST OG OPERA: Historien forteller at 5. januar 1432 strandet Pietro Querini og 15 andre overlevende etter et forlis i et voldsomt uvær i Atlanterhavet vest av Irland. Italierne berget med dette livet, og dette ble dessuten opptakten til den næringen Lofoten er mest kjent for i verden: Tørrfiskeksport, spesielt til Italia.
Querinioperaen er fortellingen om dette.

REISE TIL RØST
Det er mulig å padle til Røst selvfølgelig, men FORBEHOLDT 4-5-stjernerspadlere.
For oss andre er det nokså greit å reise med ferga :-), ok avgangstider fra Moskenes på (torsdag/fredag) morgen, og tilbake fra Røst søndags ettermiddag. Til og fra Bodø har ikke jeg sjekket.

OM OPERAEN: http://queriniopera.com/
Røst finner dere masse lesestoff om på nettet selvfølgelg,
Jeger og fisk: https://www.facebook.com/pages/Røst-Jeger-og-Fiskerforening/191227347586339

Plott inn helga i feriekalenderen deres allerede nå, og bli med

Ingen kommentarer: