Circumnavigation - Hadseløya

Lørdag padler vi forbi
uværshula på Teigan
Det blir tur rundt Hadseløya 9.-11. mai. 
For påmelding eller spørsmål, kontakt turleder Marian, på tlf. 917 66 920.

Start-/sluttsted:
Ved klubbnaustet (ca. to km fra Stokmarknes, forbi sykehuset)
Starttid:
Ferdig pakket, KLAR på vannet senest kl. 19.30 - møt i GOD tid!
Turleder:
Marian, tlf. 917 66 920

Utsikt utover Taen og naturreservatet
Krav til deltakere:
- Du har lest og følger våre padleregler, som du finner HER (klikkbar link)
- Du behersker egen-, kameratredning og padling i trestjerners forhold.

Vi starter fra klubbnaustet, og padler forhåpentligvis runden rundt hele øya (værforbehold, selvfølgelig som vanlig) i løpet av helgen. Alle bringer med seg det de trenger selv, av mat, overnattingsutstyr osv.
Holmsnesområdet og uværshule
Taen - potensiell pauseplass
Fredag padler vi forbi Stokmarknes, krysser over Langøysundet videre bort til Holmsnes-området der vi finner oss en leirplass. Akkurat hvor hen er ikke bestemt ennå, men det er flere fine steder å velge mellom her ute. Vi kan regne med omlag ei mils padling før vi slår leir. Kanskje rekker vi også en kveldtur innom den flotte uværshula i Årnesan? Ulvøyværet naturreservat
Er vi knallheldige med været og har bra
framdrift, kan vi rekke innom havsula!
Vi regner med et sted mellom to og tre mils padling på lørdag. Vi strekker dagen litt ut, og tar oss heller gode pauser underveis! I løpet av lørdagen padler vi rundt nordspissen på Hadselhøya, forbi blant annet Dragneset og uværshula på Teigan. Dersom været tillater det kan vi også ta en tur ut til Store Ulvøyholmen, der havsulekolonien holder til. Mye av området utenfor Taen er imidlertid naturreservat, så vi har ikke lov til å gå i land på de fleste av holmene her ute. Mer info om reservatet finner du HER (klikkbar link). Vi regner med å få se mye forskjellig sjøfugl her ute, og nå begynner vi nok skikkelig å merke at vi er på yttersida av Vesterålen om vi ikke har gjort det før. Leirplass for den andre natta er tenkt i Taen-/Haugøya-området. (Fortrinnsvis det siste.)

Søndagsbesøk hos selene?
Utsikt fra Ånnstadøya mot Taen
Søndag regner vi med rundt drøye to mils padling før vi er tilbake ved klubbnaustet i løpet av ettermiddagen. Du kan forresten se bilder fra tidligere klubbtur i området Haugøya-Ånnstadøya HER (klikkbar link). Vi kan ta en snartur innom Ånnstadøya og se om selene er hjemme, når vi padler forbi der enten lørdag ettermiddag eller søndag formiddag. Er vi effektive kan vi også rekke å legge turen innom Gjæva også. En flott øy å ta en liten pause på før den siste innspurten!

Strandhugg på Gjæva?
OBS! Det melder sol og fint vær i helga, men husk at det er fortsatt på den kaldeste tiden av året i havet her nord. Du kler deg selvfølgelig ut ifra det under tørrdrakten.

Turrapporter med fra områder vi tenker å ta turen innom/forbi:
Bølgepadlesamling på Taen HER
Bølgepadling og uværshule HER
Taen mot Melbu, vintertur 2014 HER
Bølgepadlesamling Taen HER
Bølger ved Taen HER
Taen-Ulvøyholman HER
Vik Kistholmen (Holmsnesområdet) HER
Vintertur uværshula Årnesan HER

Ingen kommentarer: