Ferskingtur til Guvåghytta - med telt (for de som vil)


Fersk i kajakken?
Fersk på teltfronten?
Fersk i turlivet?

- Bli med på vårtur for ferskinger (erfarne teltere/padlere er også høyst velkommen!) til Guvåghytta 28.-29. mai.
(Onsdag 28. over til Kristi Himmelfartsdag!)

For i slutten av mai er det såvisst på tide å padle overnattingsesongen skikkelig i gang, om man ikke allerede har gjort det! (Husk bare at det ennå er nokså kjølig i havet når du kler på deg under tørrdrakten.)

Test telting med backup!
Dette er ment som en ypperlig anledning for deg som ikke er så erfaren innenfor teltlivets gleder til å komme i gang uten å risikere det helt store. Skulle øspøsregn eller en vesentlig mangel ved utstyret dukke opp behøver altså ikke det ødelegge turen, siden vi har en hytte i backup. Vi deler teltingtips og -triks og lærer litt av hverandre.

- Det er selvsagt også lov å overnatte inne i ei av hyttene i utgangspunktet, om man foretrekker det! (Husk da sengetøy/lakenpose/sovepose)

Turleder setter opp start og trivelig padletur etter værvarslet, med  pause innlagt underveis. Meld deg på turen så holdes du oppdatert. :) (Påmeldingen er ikke bindende, men av praktiske grunner vil vi gjerne vite hvem/hvor mange som tenker å bli med. Ta kontakt om du er aktuell!)

Vi starter i Bø (sannsynligvis på Ringstad, alternativt på Guvåg) kl. 18.00. Da skal vi være ferdigpakket og startklare. Beregn GOD tid, så de andre slipper å vente på akkurat deg. Vi tar sikte på å være tilbake til startpunktet ca. kl. 17.00 dagen etter.

Praktisk informasjon:
• Telt-/hytte-/badstu-avgiften betaler hver enkelt deltaker direkte til Vesterålen Turlag. (Se priser her.)
• Påmelding til turleder tlf. 917 66 920 el. vpknorge@gmail.com
• Turen er åpen for alle
• Les og følg våre Padlevettregler (les dem HER)
• Mat ordner vi hver for oss - gjerne på felles bål

Generelt
På Guvåg er det mange muligheter. Hytta ligger skjermet til, og vi skal kunne padle her nærmest uansett vær. Samtidig er det kort vei til røffere forhold, hvis vi vil teste litt med retrettmulighet.

Er du ute av padlegamet for tiden, må du gjerne bli med likevel på det sosiale og padleskravlinga som det helt sikkert også blir mye av. Det er bare ca. 10-15 minutters gange fra parkeringsplassen for de som kommer pr. bil. Da kommer du når det passer deg best.

Utsetting/ankomst
Fin liten strand på Finnøya,
ytterst i Jørnfjorden.
Husk  sikkerhetsutstyr, varme klær og tørt skift vanntett pakket!

Padlealternativ med guide fra klubben
1. Ringstad - Vi satser på å sette ut fra Ringstad (eller Straumsnes) dersom været er ok. Det kan være litt eksponert akkurat over Jørnfjorden, men sier værvarslet at det blir for ille så setter vi heller ut på Guvåg. Alternativt kan man også padle litt lenger inn i fjorden før man krysser over. Så ferskinger behøver ikke å bekymre seg!
1. Guvåg - Korteste og enkleste vei er å sette ut nede på selve Guvåg. (1,5 km) Dette er også alternativ plan, dersom værmeldingen ser for gyselig ut. Kommer du alene kan vi godt ordne det sånn at noen møter deg her hvis du ønsker hjelp/guide/selskap bort til hytta, hvis du bare melder ifra på forhånd.

Kultursti
Guvåghytta ligger  i et område med blant annet en fem tusen år gammel steinalderboplass, og en hundre år gammel husmannsplass. Her er laget en veldig spennende kultursti for de som er interessert i slike ting.

Badstu
Guvåghytta har også badstu besøkende gjerne må benytte. (Husk i så fall å betale avgiften direkte til turlaget.)
God mat på tur


Flere linker til bilder, turer og info fra området:
1. Turistforeningens side om Guvåghytta
2. Ringstad-Guvåghytta vintertur Padlemia
3. Værvarsel, Yr
4. Guvåg-Ringstad-Guvåghytta vårtur Padlemia
5. Høsttur for to år siden dag1, Padlemia
6. Høsttur for to år siden dag2, Padlemia
7. Høsttur for to år siden dag3, Padlemia
8. Snarset-Guvåghytta, vårtur, Padlemia
9. Guvåghyttetur høsten 2012, Vesterålen Padleklubb
10. Guvåghyttetur VPK Norge 2012, Padlemia
Dag 1 HER, dag 2 HER og dag 3 HER

Ingen kommentarer: