Padlesymposium for damer

Det meldes ifra Tromsøområdet at det blir padlesymposium for damer, 23.-25. mai på Sommarøya utenfor Tromsø.

I invitasjonen heter det følgende:

Da åpner vi for påmelding til årets jentecamp i havpadling som i år går av stabelen helga 23- 25 Mai. Har du lyst å utvikle deg som havpadler, er dette en camp du ikke bør gå glipp av. Vi gjør det enkelt og bor i telt på campen ved Sommarøya hotell, men vil du bo mer komfortabelt, må du selv prøve å booke rom/rorbu på hotellet. Du må selv stå for alt utstyr som kajakk, personlig padleutstyr, telt, sovepose etc.

Hvem er dette for:
Alle damer som har lyst til å bli flinkere til å padle havkajakk. Du bør ha padlet litt og ha minst nybegynnerkurs eller tilsvarende padleerfaring og nivå.

Hvem er vi: 

Vi er tre padlejenter fra Stormgjengen (Hege G Hansen, Ann Eva Storm og Monica Bryn) som har lyst til å utvikle oss som havpadlere og bli flinkere på teknikk. Og vi hadde lyst til å få flere damer med oss. Vi kjente til Qcamp (du finner info ved å Google dem) fra Danmark og instruktørene derfra, så vi inviterte dem opp hit. Så dette er et gedigent spleiselag, hvor målet er å gå i null. Påmeldingsavgift går til alle utgifter tfor å få instruktørene opp hit, workshops, festmiddag på lørdag og utgifter ifb med campen (dusj, do, ved, etc)

Hvem er instruktørene våre foreløpig:

Paulette Topsøe
Er utdannet BCU4* leader og DKF Instruktør 2. Til daglig er hun dyrlege og har en egen klinikk i København. Paulette er videre utdannet indenfor NLP. Paulette elsker å dra på kajakturer ut i verden og har besøgt Tyrkia, Vancouver, Sverige, Færøyene og Norge, og er derfor superskarp i navigation. Hun holder gjerne reiseforedrag om sine spennende kajakkturer rundt omkring i Danmark. Hun sier aldri nei til en utfordring, elsker å dra på kurser og underviser med stor entusiasme i all teknikk, rulle og teori. Paulette har vært involvert i Qcampen fra 2011 og har siden jobbet videre med andre jenteprosjekter i regi af DGI.

Pernille Svendsen
Er utdannet BCU4* leader og DKF Instruktør 3. Arbeider til daglig som fysioterapeut og som pilatesinstruktør. Så hun ved en masse om fysisk trening. Sammen med kjæresten har hun startet kajakkbutikken Kajakinn forrige sommer. Her selger de alt mulig av kajakker og utstyr. Pernille samler også på gull og sølvmedaljer til DM (danmarksmesterskap) i havkajakkteknikk, hvor hun har deltatt i både teknik- og rullekonkurrencen, og fått flotte plaseringer. Pernille har undervist på samtlige Qcamps i Danmark og jobber også en del med å kombinere rulletrening med eksempelvis pilates, og generelt funksjonell trening rettet mot havkajak.

Jannie Heegaard
Er uddannet BCU4* leader, DKF Instruktør 3, samt elvekanoinstruktør fra Høgskolen i Telemark. Arbeider til daglig på en Idrettsdaghøyskole. Er universitetsuddannet innen for idrett, friluftsliv og pedagogik, samt utdannet pilatesinstruktør. På fritiden arbeider hun med utdannelse på samtlige 3 instruktørniveauer i DKF og har undervist temmelig mye i rulle, teknikk og formidling. Hun har deltatt i en del forskellig utviklingsarbeide i regi af Det Danske Padleforbundet (DKF). Jannie er idékvinden bak den meget suksesfulle jentecamp i Danmark – DKF Qcamp, der i 2013 havde 5 års jubilæum og har videre satt igang en lang rekke poplære kvinnekurs i rulle og teknikk gjennem årene. Så det var bare at hoppe rett ut i projektet med Nordic Qcamp… med et gigantisk JA da hun ble spurt om hun ville være med til at arrangere dette Nordnorske Padlesymosium. Hun har tidligere bodd i Norge i 6 år og er minst halvt nordmann i hjertet.

Årets Workshops

1. Jente- Boat- Blade (Body-Boat-Blade)
På denne workshop lærer du om hvordan din kropp, din kajakk og din padleåre arbeider sammen. Disse tre delene inngår i nesten al kajakteknikk og i alle manøvrer. Vi skal både jobbe med dem særskilt, men også sammen for å forstå helheten i en rekke ulike tak og teknikker. En spendende lærerik workshop og et must hvis du ønsker å jobbe videre med mere avanserte teknikker og tak. Du får innsikt i hvordan du kan få en dypere forståelse av hvordan du med minst mulig kraft, kan flytte kajakken dit du vil. Du vil og få tips og tricks til hvordan du tilpasser kajakken til din kropp og ikke omvendt.
Deltagerantall: 12


2. Yogalates & rulle
På denne workshoppen kommer du til å jobbe med rulle og rulleteknikk. Du lærer om forskellige enkeltdeler i rulla og om forskellige ruller, hvis du allerede kan rulle. På den måten kan du jobbe videre med øvelser etterpå. Vi varmer grundigt opp med både yoga- og pilatesøvelser som begge passer utroligt godt til å jobbe med rulle (og i det hele tatt til all padling ). Det vil inngå spesifikke 'tørrøvelser' til rulla og det vil være mange fine metodikker til å lære seg å rulle.
Deltagerantal: 6 pr. instruktør


3. Teknikk & Balanse
På denne workshop lærer du forskellige styreteknikker i din kajakk og du kommer til å utfordre din balanse en god del. Du kommer til gjengjeld til å lære din kajak og din kropp å kjenne på en ny måte. Du lærer hvor mange «kanter» din kajakk har, og om hvordan du kan bruke din nye bevissthet om balansen, til å lære å danse i bølgene både på kajakken og med kajakken.
Deltagerantall: 16


4. Redninger & Wild West redninger
På denne workshop får du mulighet til at jobbe mere fokuseret på redninger av forskellige typer. Ønsker du å padle i mere utfordrende vann (brottsjøpadling/rockhopping), er det viktig at ha en sikker og effektiv kameratredning som fungerer i alle forhold. Det er videre viktigt at ha flere muligheter når du skal redde deg selv og andre. Alt etter gruppens nivå, jobber vi med ulike variasjoner av redninger og assistert kameratredning ( dvs du lærer at buksere en kajakk som redder en annen, vekk fra for eksempel en klippe). Det kan også være at vi jobber med re-entry roll, cowboyredning, 'respektløse redninger' o.l. Alt sammen i realistiske settinger og cases. Dette blir vilt, vått og morsomt. OBS. Husk å medbring redningsline.

Deltagerantall: 8 - 10 pr. instruktør

Hvordan melder du deg på:
Send oss en mail, enten i innboksen til Arctic womans playground eller til Monicabryn70@gmail.com. Oppgi litt informasjon om padleferdighetene dine og få bekreftet at det er plass. Deretter betaler du inn på oppgitte knt.nr

Vi minner om at det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder og vi har i år kun 40 plasser. Det er bindende påmelding og man betaler inn 1300,00 til knt 2895.42.80855.

Prisen inkluderer campen, tilgang til dens fasiliteter, seminar på fredagen, deltakelse på workshops og festmiddag på lørdagen.Vi gleder oss til å se deg og tilbringe en superartig og inspirerende padlehelg ute på Sommarøya.

På vegne av Arctic Womens Playground - Ann Eva Storm, Hege Gyltnes Hansen og Monica Bryn.

HER (klikkbar link) finner du hendelsen på Facebook også. :)

Ingen kommentarer: