Bassengtrening - konkurranse

For litt ekstra motivasjon til å trene på balanse og redningsteknikker, arrangerer vi en konkurranse som vil foregå ut bassengsesongen. (Siste trening i bassenget er 17. mars.) Det konkurreres i flere grener. Kameratredningsøvelsen er selvsagt en lagøvelse.

Øvelsene foregår på tid, med en dommer på land (du finner selv en ærlig person å alliere deg med som dommer) som sørger for tid og godkjennelse av korrekt utføring. Resultatene skrives opp fortløpende ved kaffebordet, og det oppfordres til å forsøke slå egne rekorder - og gjerne utfordre en padlekamerat også. Til konkurransen bruker vi de gule plastkajakkene.

Vinnerne kåres på siste bassengtrening før påske. Det blir premiering av de med raskest tid, og vinnerne offentliggjøres på hjemmesiden for ære og berømmelse. Forsøk på å bestikke dommerne, uanstendig oppførsel og lignende, vil kunne føre til diskvalifisering i konkurransen.


Det konkurreres i følgende grener:

1. Balanse
Start i bassenget. Deltakeren klatrer opp og setter seg på bakdekk av kajakken. Deretter snur man seg 360 grader, fortsatt sittende på bakdekket.

2. Redning
A. Egenredning (individuell)
Start i bassenget. Deltakeren klatrer opp og setter seg ned i cockpit.

B. Kameratredning (lagkonkurranse)
Start sittende i hver sin kajakk. Deretter velter og redder man hverandre i rask rekkefølge. Kajakken skal være tom for vann, og spruttrekket skal være på før øvelsen avsluttes.

3. Rulling
Flest mulig ruller i løpet av 10 sekunder.

Ingen kommentarer: