Høsttur til Guvåghytta 28.-30. september

Guvåghytta og naustet (med naustloft)
Det blir høsttur til Guvåghytta 28.-30. september. Turen passer for alle! Alle er velkommen!

HUSK:
- Meld deg på til turkoordinator - når du kommer, og hvor du padler.

- Hytteavgift betales til turlaget
- Lakenpose/sovepose for overnatting på hytta.

For spørsmål og påmelding kontakt turkoordinator Marian, tlf. 917 66 920 el. epost maleonh"alfakrøll"online.no. Si også ifra når og hvor du har tenkt å padle ifra.

OBS - de som kommer kjørende til Guvåg:
Parkeringsplassen til hytta ligger ikke ved sjøen selv om hytta gjør det. De som kommer kjørende til hytta seint på fredag gjør derfor kanskje lurest i å bare gå 10-15 minutter direkte ned til hytta (husk hodelykt) med pikkpakket og så heller gå opp igjen og kjøre til Guvåg "sentrum" for utsetting på lørdagsmorran. Husk å beregne tid til dette på morran, i tilfelle. :) Da slipper man å pakke alt ned i kajakken og opp igjen i mørket på fredag, for bare en kilometers padling.

Praktisk:
Vi betaler hytteavgiften til turlaget hver for oss. (Se priser her.) Telting eller overnatting på hytta er selvsagt valgfritt.

Når det gjelder mat ordner vi hver for seg med det vi trenger. Det legges opp til et felles "tapasbord" på lørdag, for å spare litt kø på kjøkkenet. I praksis betyr det at alle oppfordres til å ta med noe god mat til et felles matbord vi alle forsyner oss ifra. (Om noen vil ta med seg sin Realmat eller Fjordlands og vil spise den i fred, er likevel det også helt ok, selvsagt.)


Fin liten strand på Finnøya,
ytterst i Jørnfjorden.
Fredag får vi ganske sikkert tak i ferske reker, så de som vil være med på en spleis må gi beskjed om det. Vi regner en hundrelapp per pers vil dekke innkjøp av reker og litt tilbehør.


På Guvåg er det mange muligheter. Hytta ligger skjermet til, og vi skal kunne padle nærmest uansett vær. Samtidig er det kort vei til røffere forhold.

Er du ute av padlegamet for tiden, må du gjerne bli med likevel på det sosiale og padleskravlinga som det helt sikkert også blir mye av. Det er bare ca. 10-15 minutters gange fra parkeringsplassen for de som kommer pr. bil.

De første drar dit fredag ettermiddag, men du kan komme når det passer deg best.


Utsetting/ankomst
Forslag for utsetting
Hvis man skal padle til hytta er det mange ruter å velge mellom. Det er bare å velge ut ifra hva du har av tid og ønsker av padling. Husk å melde ifra hvor du velger å dra ifra. Husk også sikkerhetsutstyr, varme klær og tørt skift vanntett pakket - samt padlekompis!

Alternativ med guide fra klubben
1. Guvåg - Korteste og enkleste vei er å sette ut nede på selve Guvåg. (1,5 km) Kommer du alene ordner vi selvsagt at noen møter deg her hvis du ønsker hjelp/guide/selskap bort til hytta! Si fra!
2. Kvalsøya - Remi padler over fjorden fra Kvalsøybogen fredag ettermiddag hvis været gir mulighet for det. Ypperlig for de som evt. kommer fra Lofoten, ta ferga til Melbu og kjør hit. (4-5 km over) Kontakt Remi tlf. 971 22 240 for avtale. Oppmøte Kvalsøybogen kl. 15.30.
OBS. Dette er en fjordkryssing, og været kan stå rett inn. Man bør særlig være obs på sørvestvind, husk å sjekke værmeldingen nøye. (Også for søndag når man skal hjem.)

Andre alternativer, utenfor klubbregi
3. Holmstad - Noen har meldt at de kanskje setter ut på Holmstad og padler hele Eidsfjorden utover til hytta. Fin tur og lengst padling av nevnte alternativer. (Drøyt halvannen mil)
4. Verhalsen - Det er også flott å sette ut innerst i Jørnfjord (eller Høgsnes, eller Røsnes) og padle den fjorden utover. (Ca. ei mil fra Verhalsen innerst)
5. Ringstad - Eller man kan sette ut på Ringstad eller Straumsnes, da må man imidlertid være obs på at det kan være litt eksponert akkurat når man skal krysse Jørnfjorden. (5-6 km)
Utover Hellfjorden, tidligvinter.
6. Stokmarknes - Også et alternativ for de som bor her, vil padle et stykke, og de som kommer fra Hadseløya/Lofoten. (13 km)


Padlealterniv
Selve turpadlinga må legges opp etter værmessige forhold. Vi starter på tur lørdag kl. 10.00. Turledelsen setter opp tur etter en vurdering av gruppas sammensetning, ønsker og værmessige forhold.

Her er det også mange muligheter, eksempelvis:
1. Hellfjord
2. Melfjord
Infotavle kultursti
3. Jørnfjord
4. Krysse Jørnfjorden over til Ringstad/Straumsnes og evt. utover
5. Padle til fiskeplasser for fisking
6. Rett ut på fjorden for bølgelek og surfing hvis forhold for det
7. Innover Eidsfjorden
8. Krysse Eidsfjorden til holmer og skjær


Andre muligheter
Guvåg byr ikke bare på padlemuligheter. Selv om dette er en padletur så blir ingen uglesett om de benytter seg av de andre mulighetene! De er for eksempel:

God mat på tur
1. Breitinden - Populær fjelltur. Breitinden er 598 moh. Ifølge denne nettsiden er dette kåret til fineste løypa i Bø, ganske tung tur, egnet for litt større barn, market og har postkasse. 8 km.
2. Klatring - Dersom du har utstyr kan du klatre på et enkelt, boltet felt. Husk hjelm, det er nokså porøst fjell.
3. Kultursti - Turlaget har satt opp en infotavle ved Guvåghytta, med 48 severdigheter i området. Det er også laget en folder med kart og beskrivelser, som viser veien gjennom guvågstien. Guvåghytta ligger nemlig i et område med blant annet en fem tusen år gammel steinalderboplass, og en hundre år gammel husmannsplass. Veldig spennende for de som er interessert i slike ting.
4. Kanopadling - I naustet finnes kanoer for utlån.
5. Fiske - Det er også småbåt i naustet, hvis noen vil prøve fiskelykken.
6. Badstu - Guvåghytta har også badstu besøkende gjerne må benytte. (Husk i så fall å betale avgiften.)


Flere linker til bilder, turer og info fra området:
1. Turistforeningens side om Guvåghytta
2. Ringstad-Guvåghytta vintertur Padlemia
3. Værvarsel, Yr
4. Guvåg-Ringstad-Guvåghytta vårtur Padlemia
5. Høsttur for to år siden dag1, Padlemia
6. Høsttur for to år siden dag2, Padlemia
7. Høsttur for to år siden dag3, Padlemia
8. Snarset-Guvåghytta, vårtur, Padlemia

1 kommentar:

Kirsti sa...

Tusen takk for flott lørdag sammen med 19 andre padleglade. En fantastisk dag til Storskjervøya og mottakelse i Myriam Borst sin utstillig på øya. Takk til deg Remi for både mottakelse og "avlevering" i Guvåg.
Beste hilsen fra Kirsti