BLI MED PÅ FEIRING AV DONG ZHI!

Vintersolverv er ein fantastisk dag. Da kjem vintersolormen krypande ut av sitt hi bakom Søsteinen og freser glør og ild ut over Norskehavet! Bli med på havpadling i åpent hav, for å feire solsnudagen!

Grad: **** (erfaren havpadler, åpent hav).

Fantastisk er dagen til mykje forskjellig. Fantastisk fordi jorda igjen kommer på bedre tankar og startar prosessen med å dreie aksen sånn at vi oppunder arktis får varme oss i solas glans ein gong utpå nyåret! I Kina heiter dagen Dong Zhi.

I år er vintersolverv 21. desember kl. 17:47. På det tidspunktet er faktisk vår feiring over. Men i timane før - fra omtrent ni på morran til to på ettermiddagen - har vi fullført ein
cirkumnavigasjon (fritt oversatt fra anglosaksisk betyr det å på ein eller anna måte komme seg rundt eit eller anna objekt) rundt den unike Skogsøya i Øksnes kommune i Vesterålen.

Vi har stilt opp på Smines - altså i nitida på morran - sjøsatt farkostane våre, og padla i retning NNE over mot Tilsetsundet og ut Prestfjorden, langs Skogsøyas nordside. Vi har passerte Nordsanden og kommet ut i åpent hav idet dagen kryper fram og gir oss muligheit til å sjå litt av herligheita. Søsteinen har blitt passert, Våjevika også, før vi runda lykta og fant støa på Våje. Der slamra vi opp døra på vår kjære padlehytte, benka oss og spiste ein solid vintersolvervlunsj.

Rekkefølgen her er ikkje viktig, men deretter gikk vi ut og fyrte opp eit vintersolvervbål som kasta sitt sterke lys oppover fjellsidene og fortalte resten av verden av no går det oppad, no går det fremad, mot lys og mot vår! Hurra for vintersolverv! Så mimra vi litt om tidligare ekspedisjonar til denne utposten mot Norskehavet, som verken i inneværende eller neste stortingsperiode skal ødelegges av griske statsoljepampar eller andre kortsynte og oljeblinde kvitsnippar. Det vart kasta meir brensel på bålet og livet på Våje var som det alltid er - fantastisk!

Etter vel ein time eller to sjøsatte vi igjen, og la kursen over Sørsandvika og resten av den fantastiske opplevelsen det er å runde Skogsøya. Og det må du faktisk bli med på for å ha muligheit til å forstå kor stort det egentlig er! Så meld deg på, ved ein kommentar her, på fjesboka, på annan måte til ein av oss, eller bærre ved å møte opp på Smines om morran 21. desember 2009.3 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis vær og føre er bra, så møter jeg opp.
blir spesielt å være på Voie på denne årstiden.
Remi Nyheim

BENT BAKKAN sa...

Bra! Vi har jo alltid værforbehold så det er intet nytt...

Anonym sa...

Værmelding så langt bra.
Vind fra øst og sør.
Hadde vært flott med overnatting til tirsdag og.
Jeg skal ta med EN GOD sovepose i tilfelle jeg finner på å overnatte.
Og mye mat...
Jada, bruker alltid å ta med mye mat, hehe...
Remi Nyheim