ASKR i gang!


Bø i Vesterålen, søndag 25. juli, 16:30

ASKR 2009 har egentlig startet! I fjæra på Haugsnes, i Jørnfjorden, har allerede en langrambler satt opp teltet, og er klar til årets store begivenhet.

På lang avstand ser man at det er noe kjent med den gråskjeggete karen. "Oh, vad jobbigt..." puster Karl-Gustav på finsksvensk og tørker svetten, der han kommer slepende opp den lille bakken til Trinetun. Det er noenogtyve grader og lummert etter lett regn tidligere i dag.

Karl-Gustav (til venstre på bildet) har kjørt 1200 kilometer, fra sin lille by på Bottenvikas østside, for å delta på sitt niende ASKR. "Men i fjor fikk jag inte visum... av min kone". Han var her sist for to år siden, og startstedet var det samme. Han liker å komme en dag tidligere enn strengt tatt nødvendig, for å ha litt slakk. "Tror du vatnet kommer opp til teltet mitt...? Det stod der sist også. Teltet altså."

Mens vi snakker, svinger en bil med svenske skilter inn på plassen. En smilende, også gråskjeggete, mann kommer ut av bilen og de to hilser hjertelig på hverandre. De kjenner hverandre, og de lokale stedene i Vesterålen, godt fra flere tidligere møter under ASKR. Franz har kjørt rundt 1000 kilometer fra sin hjemby Østersund.

Etter en lang prat om natur, geografi, vær og forventningene til kommende uke, mener Franz det er på tide å finne en teltplass. "Vi sees igjen när det er dags at setta ut!"

Ingen kommentarer: