Lørdagspadling


Siri, Remi og Bent fikk en fin treningstur på et par timer lørdag ettermiddag. Vi padla sørover Sortlandsundet, rett imot en frisk bris og etterhvert meterhøye, jevne og pålitelige vindbølger. Vi så fram til å surfe tilbake, med god hjelp av vindtrykket i ryggen. Som vi vet tar vinden ofte en pause utpå ettermiddagen. Det gjorde den da også denne lørdagen; omtrent åtte sekunder etter at vi snudde og gjorde klar til surf, ble det stille. Nesten helt stille. Etterhvert absolutt helt stille. De flotte, skarpe og til dels brytende vindbølgene la seg flate og igjen var kun noen små dønningen som kom rullene oppover sundet. Men det var da nok til at Siri fikk sin første erfaringer med kajakksurfing - under god veiledning av instruktør Remi.

Båtene vi padlet var svært forskjellige i form og fasong! Siri hadde jomfrutur med sin Tahe Greenland. Med lavt tyngdepunkt og ekte grønlandstil var hun komfortabel og trygg også da det begynte å skylle over fordekket. Remi plaska rundt i plastbøtta fra Hasle, og holdt som vanlig oppe hummøret på tross av at det var vanskelig å dra balja opp på surf! (PS: Remi har minst en, mye bedre, kajakk hjemme.) Undertegnede testa en Reval Viking. Et slagskip på 5,83 meter x 54 cm. V-forma knekkspant og ørlite spring i skroget, gjør kajakken til en rask båt med større potensiale enn 18 km/t på surf, som reklamen forteller om. Målte selv 18,8 km/t på en av surfene denne dagen. Veldig stabil og god båt, men for å passe helt til mitt ønske burde den vært et par cm smalere.

Vi dokket inn til gjestebrygga i Sørhamna, etter nok en fin treningstur. Siri hadde imidlertid overbelastet en arm, i motvinden sørover. Vi håper det går raskt over og ønsker henne god bedring!
_______________________________________________
Hei alle kajakkers

Har du lyst på en liten tur?
Det blir en liten uformell kajakktur på lørdag 25. april kl 16.30.
Oppmøte i Sørhavna båthavn rett sør for Sortland sentrum.

Mvh Remi

1 kommentar:

BENT BAKKAN sa...

Trur æ e i området da og stiller i så fall i Sørhamna.